Hellner vil sparre med Northug

- Jeg er åpen for forslag.

ÅPEN FOR SPARRING: Marcus Hellner trener for tiden for seg selv i Sverige. Han er åpen for å sparre med Northug.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
ÅPEN FOR SPARRING: Marcus Hellner trener for tiden for seg selv i Sverige. Han er åpen for å sparre med Northug. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er kanskje utenfor sesong, men for langrennsløperne er oppkjøringen til en ny allerede i gang.

Mens Petter Northug i starten av måneden befant seg på høydeopphold i Italia, er hans rival Marcus Hellner å finne i Nord-Sverige. Der har svenske Expressen møtt 27-åringen på treningstur. Alene.

- Kult - Jeg hadde gjerne stilt opp som Northugs sparringspartner. Vil han ha det, er jeg åpen for forslag. Det ville vært kult, sier Hellner til avisa.

At Petter Northug har valgt å stå utenfor landslaget har også vekket oppsikt over grensa.

- For Petter tror jeg det blir som tidligere. Han har styrt mye selv i sesongoppkjøringen. Jeg kan ikke tenke meg at han ikke skaffer seg god sparring når det trengs, sier Hellner.

Ville ikke gjøre det samme Svensken kunne ikke tenkt seg å gjøre det samme som Northug.

- Ikke akkurat nå iallfall. Det er av flere grunner. Vi har en landslagsledelse jeg tror på, men aller tyngst veier det at vi har så mange sterke løpere i laget som kan matche hverandre, sier Hellner.

Den svenske langrennsløperen legger til at det også finnes gode poenger med å velge å stå alene.

- Det er herlig å kunne legge opp sin egen plan, og få det akkurat som man vil. Med riktig budsjett kan du velge og vrake mellom treningssteder.

- Hadde du gjort det om du hadde fått 15 millioner da? spør journalisten.

- Da hadde jeg nok vurdert det.

Naiv Sesongoppkjøringen er altså i gang også for Hellner, som ikke hadde en optimal fjorårssesong. 27-åringen har fra før to OL-gull og ett VM-gull fra 2011.

I VM i Val di Fiemme i år: Ingenting.

- Nå i etterkant ser jeg at jeg var litt naiv. Jeg fikk vel for meg at jeg hadde blitt så god at jeg ikke trengte å gjøre sånne ting, sier Hellner til Expressen.

- Du mener å løpe i myra?

- Ja, blant annet. Det er noe som var savnet i meg i vinter. Jeg orket aldri å være med når det nærmet seg slutten av løpene. Det var jævlig frustrerende, sier Hellner.