Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hellners marerittsesong fortsetter: Mister Tour de Ski

- Det er tøft for Marcus.

(Dagbladet): Marcus Hellner er syk og tvinges til å gi opp Tour de Ski. Det opplyser det svenske skiforbundet i en pressemelding.

Hellner har slitt hele sesongen, både med sykdom og skader. Han har flere ganger opplevd tilbakeslag etter å ha kommet i gang med nye treningsperioder.

- Da jeg våknet i morges hadde jeg hodeverk, vondt i halsen og tette buhuler, sier Hellner om den siste smellen.

Iverksetter tiltak Den svenske langrennsstjernen har tidligere hatt problemer med luftveiene - i tillegg til flere forkjølelser. Problemene ble forverret etter oppholdet i den tørre lufta i Toblach.

- Det eneste rette jeg kan gjøre nå er å dra hjem til Gällivare, forsøke å bli frisk og sammen med det medisinske apparatet komme til bunns i hva som utløser disse stadige problemene med luftveiene og bihulene, sier Hellner, som akkurat nå befinner seg i italienske Livigno.

Landslagslege Per Andersson forteller at tidligere forsøk på å få ham frisk, ikke har vært vellykkede.

- Nei, det har blitt stadige tilbakefall. Nå får vi gjøre en mer dyptgående analyse av halsen og utrede hvordan vi skal jobbe videre rent medisinsk for å få Marcus frisk igjen. Per dags dato kan vi ikke si mer enn at vi kommer til å bruke de ressursene som kreves når det gjelder spesialister innenfor øre, nese og hals, sier Andersson.

- Tøft for Marcus Landslagssjef Rikard Grip har i tillegg til Hellner måttet klare seg uten Calle Halfvarsson i en sesong som hittil har vært blytung for det svenske herrelaget.

Nå er Grip tydelig på at Hellner må bli frisk.

- Det er naturligvis tøft for Marcus at Tour de Ski slutter før det har begynt, men nå er det som det er, og det viktigste er at han blir frisk og kommer tilbake senere i sesongen. Viljen og innstillingen er det i alle fall ingenting å si på. Marcus er en kjempe, sier Grip.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media