FARVEL TIL SWIX: Petter Northug jr. og Therese Johaug får ny draktsponsor etter OL.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FARVEL TIL SWIX: Petter Northug jr. og Therese Johaug får ny draktsponsor etter OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Helly Hansen overtar Petter og Therese

Etter snart 20 år som sentral sponsor, er Swix på vei ut av Skiforbundet.

(Dagbladet): Etter det Dagbladet vet, kommer Swix ikke til å benytte seg av opsjonen de har i forhold til å være hovedleverandør av klær til langrenns-landslaget etter OL-sesongen 2014, da den nåværende avtalen løper ut.

Dagbladet erfarer at utstyrsprodusenten Helly Hansen er på vei inn som ny sponsor, og at Swix i stedet overtar som leverandør og sponsor for det norske skiskytterlandslaget, også det etter OL i Sotsji.

Enorm prisstigning
Swix har gjennom sine mange år som langrenns-sponsor oppnådd enorm profilering, og eksperter på sponsing og profilering sier at Swix blant nordmenn nærmest er synonymt med langrenn.

Like fullt er samarbeidet nå tilsynelatende slutt. Prisen på avtalen kan være en av årsakene til det.

Etter det Dagbladet erfarer skal utstyrsavtalen for de neste fire årene ha en verdi på nærmere ti millioner kroner i kontanter, selvsagt i tillegg til alle klær løperne benytter.

Det er i så fall en tredobling av prisen Swix har betalt for tilsvarende kontrakt hittil.
 
- Jeg kan ikke kommentere noen av Dagbladets opplysinger utover at det er markedet, og ikke vi, som fastsetter prisen. Vi har et løpende og godt samarbeid med Swix som strekker seg ut kommende sesong, og forholder oss til det, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.
Åpning for Johaug og Northug?
Flere av løperne på landslaget har vært spent på hvem langrennsledelsen ville velge som ny utstyrsleverandør.

Både Petter Northug og Therese Johaug sysler med egne kleskolleksjoner, og vil begge være interessert i et samarbeid med en ny leverandør for at deres egne merkevarer kan bli en del av landslagets kolleksjon.

Northug satser på kompresjonsundertøy, mens Therese Johaug allerede har lansert en hanskekolleksjon, men er også interessert i å lansere sokker og undertøy.

Om skilandslagets nye utsyrsleverandør ønsker, er det ikke noe i veien for at disse merkenavnene kan komme inn i avtalen, slik Swix tidligere har tatt inn Ulvang-produktene.