Helnorsk hoppetriumf i Norsk Derby

Theatrical Award utklasset konkurrentene.

ØVREVOLL (Dagbladet.no): Norsk galoppsport har fått en ny yndling. Den helstøpt norske Theatrical Award utklasset de utenlandske hingstene.

-Jeg er bare så utrolig lykkelig, sa jockey Carlos Lopez. Han red et perfekt løp. Han lot hoppa finne sitt eget tempo ganske langt tilbake i feltet.

-Det var egentlig ikke planen å ligge så langt bak. Men jeg var egentlig aldri engstelig. Jeg stolte på speeden hennes, fortalte Lopez. Han er bosatt i Norge og var championjockey på Øvrevoll i fjor.

-Dette skal feires!

-Denne hesten er helt unik. Til og med de ansatte på stallen omtegner henne som en hingst på grunn av hvordan hun oppfører seg. Da Lopez dro øreproppene, eksploderte hun i en fantastisk spurt.

-I kveld skal jeg drikke meg full, lo trener Marianne Tveter, allerede i festrus i vinnerpaddocken etter løpet.

Førstepremien i Norsk Derby er 550.000 kroner. På grunn av at de utenlandske hestene som regel er for sterke for de norskfødte, er det satt opp en bonus på 100.000 kroner til den best plasserte norskfødte hesten i Derby. Dermed ble det til sammen 650.000 kroner til helnorske Theatrical Award.

Internasjonal storseier

Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com Vis mer

Den etablerte stjernehesten Appell Au Maitre er tilbake på toppen. I går vant den franskfødte, men norskeide hingsten det internasjonale storløpet Marit Sveeas Minneløp. Seieren var verdt en million kroner. Fredrik Johansson red som vanlig den norske stjernehesten. Det ble dobbelt norsk, da Tertullus ble passert av Apell Au Maitre kort før mål.

Helnorsk hoppetriumf i Norsk Derby