Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helnorsk mesterligamøte
i semifinale

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic i Bucuresti møter sine norske venninner Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal i Györ i mesterligaens semifinale.

KLAR FOR DUELL: Bredal Stine Oftedal og Györ. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR DUELL: Bredal Stine Oftedal og Györ. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norske» CSM Bucuresti (Romania) møter «norske» Györ (Ungarn) i mesterligaens ene semifinale for kvinner, mens Vardar Skopje (Makedonia) og Rostov Don (Russland) møtes i den andre semifinalen.

Det ble klart da finalehelgen i mesterligaen ble trukket i Budapest tirsdag.

Dermed blir det et «helnorsk» oppgjør i semifinalen når finalelagene fra 2016 møtes 12. mai. Sikkert er det også at de norske fargene blir representert i mesterligafinalen dagen etter.

KLAR FOR SEMIFINALE: Bucurestis Amanda Kurtovic.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLAR FOR SEMIFINALE: Bucurestis Amanda Kurtovic. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Både Bucurestis Amanda Kurtovic og Györs Nora Mørk var til stede under trekningen.

– Det er bare gode lag igjen. Man må vinne mot alle dersom man skal gjøre seg fortjent til tittelen, sa Kurtovic før trekningen fant sted.

Minutter senere ble det klart at hennes klubb møter Györ, der Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal er nøkkelspillere. Også Nora Mørk, som er skadd og uaktuell for spill resten av sesongen, spiller i den ungarske klubben.

Tøft fra første minutt

– Faen! var min første tanke da Györ ble trukket opp som motstander, sa Kurtovic på TV-sendingen til EHF.

– Györ er et veldig godt lag, vi vet det vil bli tøft og en real kamp fra første minutt. Det blir spennende, og jeg kan ikke vente, la hun til.

Mørk omtalte trekningen som interessant.

SYNGER MED: Nederlands håndballstjerne Estavana Polman ser, på oppfordring fra Dagbladet, på Kristoffer Schaus sketsj om Nederlenderen. Det blir både latter og glis. Video: Bjørn Langsem Vis mer Vis mer Vis mer

– Jeg tror mange av spillerne er fornøyde, jeg tror det vil bli en bra kamp. Det er alltid godt å ha spilt mot et lag tidligere. Det blir en åpen kamp, og kanskje vil det laget som har dagen vinne, sa Mørk.

Beste minne

På spørsmål om hva som er hennes beste minne fra mesterligaen trakk Mørk fram fjorårets finale:

– Det avgjørende målet i ekstraomgangene i finalen i fjor. Det øyeblikket når tiden er ute og man forstår at man har vunnet. Det er det beste minnet, sa Mørk, som også fikk spørsmål om hvordan det står til med kneet etter korsbåndskaden.

– Det er så bra som det får blitt nå. Det er mange som passer på både i Norge og Ungarn, sa Mørk.

EHF-cupen (mesterligaen) avgjøres helgen 12. og 13. mai, da semifinalene og finalen skal spilles i Budapest.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!