Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helnorsk pall

Ingen kunne gjøre noe som helst med suverene Therese Johaug. Heidi Weng og Astrid Urenholdt Jacobsen tok andre- og tredjeplass.

VANT: Ingen kunne gjøre noe som helst med suverene Therese Johaug. Heidi Weng og Astrid Urenholdt Jacobsen tok andre- og tredjeplass. Video: NRK. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

OSLO/RUKA (Dagbladet): Therese Johaug hadde et strålende utgangspunkt før dagens jaktstart. Hun hadde fra start av 18 sekunders forsprang, noe som gjorde henne til storfavoritt i Ruka.

Og hun innfridde forventningene med et suverent løp på dagens 10 kilometer.

- Jeg synes at jeg gjorde et veldig godt skirenn i dag og hadde utrolig gode ski. Jeg er veldig fornøyd med at jeg hadde enda et gir på siste runden, og jeg var sekundert på beste etappetid i dag, så jeg hadde lyst til å ta den også. Det var gøy å klare det, sier Johaug til Dagbladet.

Skryter av Weng

Heidi Weng og Astrid Urenholdt Jacobsen imponerte stort og tok henholdsvis andre- og tredjeplass. Det var Heidi Weng som til slutt slo Urenholdt Jacobsen i spurten.

- Det var kjempegøy. Jeg skjønte ikke noe selv i to runder der. Jeg hadde gode ski og fikk roet meg ned. Jeg har følt i hele høst at jeg kan gå bra på ski, men at jeg ikke klarer det i konkurranser, sier Weng til Dagbladet.

- Er Heidi Weng tilbake?

- Jeg følte meg i hvert fall bra i dag. Men jeg tror nok at det fortsatt kommer til å svinge litt, fordi jeg er avhengig av å gå i et felt. Når jeg er alene så stresser jeg, så det må jeg øve på. Det irrirterer meg, fordi jeg er 28 år, og burde ha lært det nå, sier hun.

- Det er så moro at hun er tilbake på pallen. De (Weng og Urenholdt Jacobsen) hadde litt stang ut i fjor, men med motgang så blir oppturene bare større. Det betyr også mye for laget å se at det er mulig å nå pallen, sier Johaug.

Også dagens treer var stolt av innsatsen på jaktstarten.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være på pallen. Jeg har gode ski og det var bra å gå bak Heidi i bakkene. Det var et bra samarbeid og det var fint å prate underveis, sier Urenholdt Jacobsen til NRK.

Tiril Udnes Weng imponerte også stort, og tok 7. plassen foran Frida Karlsson.

Solt trener

Også trener Geir Endre Rogn var en stolt mann da han så tre norske jenter på pallen i Ruka.

- Hva skal man si? Det meste klaffet i dag, og de tre første leverer et kanonløp. Det gjør også de bak, og ekstra gledelig at de unge leverer så bra som Tiril gjør i dag. Topp tre blir likevel det som huskes, og det har ikke vært helt vanlig for tida, så det tar vi med oss, sier Rogn til Dagbladet.

Sist gang Heidi Weng var på pallen var i januar 2018. Men i dag klaffet det altså meget bra for 28-åringen.

- Vi har visst at hun har vært god nok, men det har ikke vært helt klaff på de første rennene i år. Det var bra at hun løste ting godt teknisk og taktisk og da er hun på det nivået som hun viser i dag, sier Rogn.

God start

Og starten var god, og hun virket avslappet og kontrollert fra start av. Etter én kilometer passert hadde hun allerede økt forspranget ned til amerikanske Sadie Bjornsen som var nærmeste konkurrent.

Underveis slet den svenske langrennsstjerne Charlotte Kalla med å henge med. Hun klarte ikke å ta innpå forspranget til teten, og så på sin side tung ut.

Men Johaug fortsatte å gå kontrollert, og etter 3,6 kilometre passert ledet hun med 40 sekunder ned til Bjornsen. Astrid Urenholdt Jacobsen kjempet på sin side om tredjeplassen.

Det samme gjorde Heidi Weng, som ikke var mange sekundene bak tredjeplassen halvveis ut i rennet.

Kjempet om tre norske på topp

Foran Weng og Urenholdt Jacobsen var den finske stjerna Krista Parmakoski.

Etter 7,5 kilometer hadde Sadie Bjornsen mistet forspranget ned til de norske jentene og finnen, og dermed var det fire utøvere som kjempet om andre- og tredjeplass.

Etter hvert slet også Bjornsen mer og mer, og det lå an til tre norske jenter på topp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media