Oliver Solberg

Helomvending

Sponsorer hjelper Oliver Solberg til start i Rally Portugal. 20-åringen skulle egentlig stå over årets fjerde VM-runde.

FAR OG SØNN: Oliver Solberg med pappa Petter Solberg. Foto: Timo Anis /
FAR OG SØNN: Oliver Solberg med pappa Petter Solberg. Foto: Timo Anis / Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svensknorske rallyprofilen fikk før sesongen beskjed fra Hyundai om å dele bil med spanjolen Daniel Sordo i den ypperste VM-klassen. Solberg kjørte de tre første rundene, mens stallkameraten tar over på portugisisk grus.

Opprinnelig betød det kjørefri for Solberg, men tre av hans sponsorer har steppet inn og leid en Hyundai i20. Det gjør at han likevel kan delta de neste dagene.

- Jeg er evig takknemlig overfor sponsorene mine som gir meg denne sjansen. I rally betyr erfaring med de forskjellige løpene svært mye, og nå sørger de for at jeg ikke går glipp av denne muligheten i Portugal, sier Solberg i en pressemelding.

BRANN: Oliver Solberg og kartleser Elliott Edmondsons bil begynte å brenne etter en utforkjøring under lørdagens første fartsprøve i Rally Kroatia. Begge kom uskadd fra ulykken. Vis mer

- Jeg kan ikke si annet enn at det var litt trist å overlevere «nøklene» til grombilen i20 N Rally1 til Dani Sordo. Samtidig er det i henhold til planen og slik det skal være i år. Rally2 er veldig forskjellig fra Rally1-bilen. Men det er bra for meg å få erfaring med forskjellige biler i flest mulige løp, fortsetter han.

Rally Portugal starter med første fartsprøve torsdag kveld og varer til søndag. Det er årets første VM-runde på grus. Solberg kjører der på nest øverste nivå i et felt som også består av Andreas Mikkelsen og den finske stjernen Teemu Suninen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer