HØY TEMPERATUR: Sir Alex Ferguson holder fortsatt koken på sidelinja, selv om han blir 69 år til vinteren. Foto: ANDREW YATES/AFP
HØY TEMPERATUR: Sir Alex Ferguson holder fortsatt koken på sidelinja, selv om han blir 69 år til vinteren. Foto: ANDREW YATES/AFPVis mer

- Helsa mi er uforskammet bra

Sir Alex ler av ryktene.

|||(Dagbladet): Everton-manager David Moyes ble i går lansert som sir Alex Fergusons arvtaker på Old Trafford, noe Moyes avviste som bare tull.

Det er også ordlyden Fergie bruker i dag, når han blir konfrontert med ryktene om at han vil gi seg etter sesongen.

- Det er bare tull og det er ingen sannhet i det, sier Ferguson ifølge Press Association.

Må slå SpursHan buldrer ikke, ifølge nyhetsbyrået - skotten tar ryktene om en snarlig managerdød med stor ro. Ferguson understreker imidlertid at han ikke har noen andre planer enn å fortsatt styre på Old Trafford.

- Jeg har ingen planer om å gi meg, og hvis jeg hadde det - da ville jeg sagt det til (klubbdirektør) David Gill og Glazer-familien, sier mannen som har vært United-manager i 23 år.

I morgen skal hans United møte Tottenham hjemme, og serietoeren må vinne for å holde presset på Chelsea - som spiller mot Stoke på søndag. United-manageren avviser at han er preget av presset, etter at klubben for to uker siden ble slått ut av Champions League i kvartfinalen.

- Det vil alltid være press i livet. Jeg kan takle det.

Helsa bestemmerNesten hver vår oppstår det rykter om at 68-åringen skal legge managergjerningen på hylla. I fjor sa Ferguson at han var inne i straffesparkkonkurransen av sin egen managerkarriere - en karriere som åpenbart har enda flere ekstraomganger.

Han har vunnet alt som kan vinnes med Manchester United, men fastholder likevel at han fortsatt er sulten.

Det som er avgjørende for ham, er helsa.

- Det er bare helsa som bestemmer hvorvidt jeg fortsetter. Og helsa mi er uforskammet bra, sier Fergson, som opererte inn en pacemaker for noen år siden.

Frykt- Jeg frykter tanken på å gi meg. Jeg har sittet på dette toget så lenge at jeg frykter systemet mitt vil kollapse når jeg hopper av, sa skotten for ett år siden.

For noen år siden vurderte han derimot å gi seg. Etter 2001/02-sesongen gikk han flere runder med seg selv, men han bestemte seg for å fortsette.

- Jeg var nær ved å gi meg da jeg ble 60. Men jeg fant raskt ut, sammen med familien min, at det ville være feil. Nå har jeg bestemt meg for å ikke stille meg selv det spørsmålet mer.

Også Moyes håper sir Alex vil fortsette i lang tid.

- Det blir en fryktelig dag når Ferguson slutter. Han er en manager som alle andre managere ser opp til og respekterer, sier Everton-sjefen.