Breddeidrett

Helsedirektoratet: Derfor åpner ikke breddeidretten

Breddeidretts-Norge er rasende for at det ikke åpnes for kontakttrening. Her forklarer Helsedirektoratet om hvorfor de holder igjen.

LITE Å JUBLE OVER: Lørenskog Fotball har hatt lite å juble for det siste året. Foto: Audun Braastad / NTB
LITE Å JUBLE OVER: Lørenskog Fotball har hatt lite å juble for det siste året. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da regjeringen innkalte til pressekonferanse forrige fredag var det knyttet stor spenning til om de skulle komme med nyheter om breddefotballen.

Rundt 48.000 voksne breddefotballspillere har siden mars 2020 måtte trene alternativt eller med krav om én meters avstand. Mang en gang har de mange fotballspillerne over det ganske land blitt servert dårlige nyheter da regjeringen har holdt pressekonferanser.

Men hva er egentlig den faglige begrunnelsen for at breddefotballen ikke blir åpnet opp?

I slutten av februar publiserte Norges Fotballforbund (NFF) en rapport som konkluderte med at gjenåpning av utendørstrening for breddefotballen ikke vil påvirke smittetrykket i samfunnet vesentlig.

Rapporten er utarbeidet på oppdrag av NFF av et utvalg på tre personer, som har blitt ledet av professor Ørjan Olsvik ved institutt for medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø.

- Nyansert bilde

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave, sier han ikke kjenner til at det skal være mindre risiko for smitte enn det som er blitt kjent. Han peker også på det muterte viruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer