- Helsemyndighetene ville vente

Helseminister Bent Høie sier at helsemyndighetene ville vente med å åpne for barne- og ungdomsidrett til 1. september. Han advarer mot å presse på for bredden.

Oslo 20200624. 
Helseminister Bent Høie (H) under pressekonferanse om utviklingen av koronapandemien.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20200624. Helseminister Bent Høie (H) under pressekonferanse om utviklingen av koronapandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil understreke at vi har åpnet for barne- og ungdomsidrett fra 1. august hvis smittesituasjonen er tilnærmet lik det den er nå, og vi har også sagt at det gjelder bare aktivitet innen de ulike kretsene. Det oppfatter jeg som i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene, selv om de ikke anbefalte å endre datoen til 1. august, sier Høie (H) til NTB.

– De ønsket ikke å gjøre ytterligere endringer før 1. september, men regjeringen vekter ulike hensyn opp mot hverandre, og vi har sagt at vi vil prioritere barn og unge. Vi mente det var viktig å gi barne- og ungdomsidretten mulighet til å forberede seg på at det kan bli lokale kamper fra 1. august, og jeg opplever at det er blitt godt mottatt.

Helseministeren gjør det klart at denne vurderingen gjelder bare barn og ungdom.

- Det er viktig for meg å understreke at dette ikke må føre til at en mener det er et argument for at også voksne skal kunne bryte 1-metersregelen på idrettsbanen, for det er det ikke, sier Høie.

- Vi mener at det at barn og unge deltar i idrett, og er motivert til å være med på idrett, er viktig både for dem det gjelder, for folkehelsen og for samfunnet vårt. Da veier vi det som viktigere akkurat nå, med den smittesituasjonen vi har, og gir et håp om å få konkurrere fra 1. august, men da begrenset innen de lokale områdene. Da unngår vi det helsemyndighetene har påpekt som en fare ved cuper og kamper, nemlig at barn og unge og deres følgere begynner å reise omkring og møtes med mindre enn én meters avstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer