- Helsike også, tenkte jeg. Nå raser alt sammen.

Terje Hauge om sine verste og beste stunder. Dømmer sin siste eliteseriekamp i dag.

SISTE TIPPELIGAKAMP I DAG: Terje Hauge har de siste ti åra jobbet i Hordaland Fotballkrets' kontorer ved Brann stadion. Det skal han fortsette med, som dommerveileder og klubbutvikler. Men det blir mer tid til familien. — De har ofret mye. Kanskje har det vært verre for dem enn for meg å takle de verste stormene, sier han.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SISTE TIPPELIGAKAMP I DAG: Terje Hauge har de siste ti åra jobbet i Hordaland Fotballkrets' kontorer ved Brann stadion. Det skal han fortsette med, som dommerveileder og klubbutvikler. Men det blir mer tid til familien. — De har ofret mye. Kanskje har det vært verre for dem enn for meg å takle de verste stormene, sier han. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Han er den eneste mannen i Fotball-Norge som har vært med i VM, EM, cupfinale og Champions League-finale.

I dag dømmer Terje Hauge (45) sin siste tippeligakamp.

Hauge regner med å bli tildelt en siste 90-minutter i en av seinhøstens europacupkamper før han stopper klokka for godt. Får han til å skru den tilbake kan han oppleve en imponerende karriere:

I 2002 fikk han prøve seg i VM, to år seinere var det EM, og to år etter der ble han tildelt ansvaret for Europas juvel: Champions League-finalen mellom Barcelona og Arsenal i Paris.

Men høydepunktet?

Et høstlig møte mellom Tromsø og Bodø/Glimt i 1996.

— Cupfinalen på Ullevaal gjør meg stolt. Spesielt minuttene da vi gikk med lagene inn på banen og nasjonalsangen ble spilt. Da visste du at du var med på Fotball-Norges store dag, sier Hauge til Dagbladet.

Viking-bråk som 23-åring Karrieren i svart startet da han som 16-åring ble sendt på dommerkurs av sin egen fotballtrener, fordi han kjeftet på seg for mange gule kort. Siden har han satt seg stadig nye mål, selv om han hadde meget tunge dager som 23-åring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer