Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helsingborgs mirakel

Helsingborg sto for en av årets største fotballoverraskelser ved å nekte Inter adgang til mesterligaen. Sven Andersson sto som en levende vegg i målet, og satte spikeren i kista med strafferedning i nest siste minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed klarte det svenske laget å forsvare 1-0-ledelsen fra hjemmekampen og sende 50.000 italienere skuffet og sinte hjem.

- Dette er det største jeg har vært med om innen fotballen. Det gjelder å ha marginene på sin side, og det hadde vi iallfall i dag, sa Helsingborg-trener Nanne Bergstand.

Han så Robbie Keane hælsparke i stolpen, Clarence Seedorf skyte i tverrliggeren og Ivan Zamorano nikke rett over mål. To minutter før slutt handset en HIF-forsvarer i feltet, og Alvaro Recoba skulle skyte straffen som ville gi ekstraomganger.

Skuddet var velplassert, men borte ved stolpen lå Andersson i full strekk og reddet.

Helsingborgs vei til historisk mesterligadeltakelse og millioninntekter startet med seriegull i fjor, da Åge Hareide var trener. Nordmannen reiste videre til Brøndby, som han førte til seriegull men ikke klarte å hjelpe over hinderet til mesterligaen.

(NTB)