Helskog stoppet av TV 2 i våres

Allerede for et halvt år siden stoppet TV 2 planene om å sende den utskjelte dopingdokumentaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 jobbet i over ett år med innsamling av dokumentasjon til programmet. Dagbladet vet at dokumentaren ble trukket tilbake fordi materialet ble veiet og funnet for lett.

For et halvår siden fikk Stein Kåre Kristiansen forelagt seg hvilke bevis «Rikets tilstand»-redaksjonen satt på. Det var ikke godt nok, mente Kristiansen, og forlangte flere og sikrere beviser.

Først da det ble skaffet til veie det man trodde var bestillingslister over medisinkjøp til Lillehammer-OL, mente TV 2 at de hadde nok å gå på for å avsløre norsk dopingskandale.

Vil ikke kommentere

- Dette vil jeg ikke kommentere. Men jeg kan fastslå at det journalistisk håndverksmessig har vært jobbet for dårlig med denne saken, sier Stein Kåre Kristiansen.

Ledelsen i TV 2 har bestemt at dopingskandalen skal granskes fra begynnelse til slutt. Sjefredaktør Valebrokk vil ha alle detaljer på bordet av aktualitetsredaktør Stein Kåre Kristiansen.

- Hvor lang tid vil dere bruke på å granske dere selv?

- Vi har rikelig tid til det, sier Kristiansen.

«Rikets tilstand» vil komme på lufta to eller tre ganger til før redaksjonen oppløses. Dette var imidlertid bestemt lenge før miséren med dopingbeskyldningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer