Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helsprekk for Hetland

RAMSAU (NTB): Tor Arne Hetland gikk på en gammeldags helsprekk, og da forsvant det B-pregede norske lagets sjanse til verdenscuptriumf i stafetten i dag. Silvio Fauner spurtet Italia inn til seier foran Sverige og Østerrike, mens Norge måtte nøye seg med fjerdeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Trøndelag-bosatte rogalendingen fikk en tung vei mot mål etter at han ble avhengt i 2. runden på den tredje etappen.

- Jeg ble stokk stiv da jeg begynte å presse meg, innrømmet Hetland som kanskje er Norges raskeste skiløper.

Han brukte bare noen hundre meter på å få kontakt med tettrioen etter at en sliten Anders Eide hadde mistet fem sekunder inne på stadion, men det kostet for mye.

Estil sikker

Frode Estil sto for en sikker startetappe og vekslet i ledelse, mens ankermann Thomas Alsgaard var uten sjanse til å hente inn de 38 sekundene Eide og Hetland hadde mistet.

- Jeg tror de foran hadde full kontroll. De økte bare tempoet da jeg nærmet meg, sa Alsgaard som var ni sekunder bak teten vel en kilometer fra mål. Han gikk i mål 21,7 sekunder bak Silvio Fauner.

Dersom alle de norske løperne er friske under OL, stiller Norge igjen med Sture Sivertsen, Erling Jevne, Bjørn Dæhlie og Alsgaard i stafetten. Den kvartetten vant VM-gull både i 1995 og 1997.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!