SPREKK, DESSVERRE: Tiril Eckhoff ledet inn til første liggende skyting, men fem bom underveis gjorde fellesstarten til et antiklimask for det norske håpet.
SPREKK, DESSVERRE: Tiril Eckhoff ledet inn til første liggende skyting, men fem bom underveis gjorde fellesstarten til et antiklimask for det norske håpet.Vis mer

Helsprekk for Marte og Tiril

Skjøt seg ut av gullkampen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu var med i medaljekampen i halve løpet. Men da de skulle skyte stående, sprakk det for begge to.

Med tre bom på Eckhoff og to på Olsbupå første stående, ble det en plass et godt stykke bak i køen for de norske gull-vinnerne fra stafetten.

- Det er for dårlig skyting dessverre, sa NRKs Ola Lunde da Marte Olsbu, som med en bom fra de to liggende seriene, skjøt på seg to bom på første stående.

Hun kom inn til skyting på fjerde plass, og gikk på det tidspunktet fortere enn noen andre i sporet.

- Hun er i sitt livs langrennsform, slo NRK-ekspert Torgeir Bjørn fast.

Sterk av Horn Birkeland Også Tiril Eckhoff kunne skutt seg inn i medaljekampen med fullt hus på første stående. Slik gikk det på ingen måte. Med tre bom, fikk Tiril en reise langt bak i feltet.

Langrennsformen bragte Marte Olsbu inn til en sjuende plass. Sterkt, med tre bom i sekken.

Sterkt var det også av Fanny Horn Birkeland, som egentlig ikke skulle gått jaktstarten, beste norske jente i dag.

Først rett før klokka 11 i formiddag fikk hun beskjed om at hun skulle gå. Fanny var i utgangspunktet ikke inne blant de 30 kvalifiserte, men to forfall gjorde at det ble plass likevel.

To bom totalt, og en feilfri siste stående kombinert med et godt langrenn, ga Fanny Horn Birkeland en flott 9. plass i det som kan ha vært hennes siste mesterksap.

Hun har antydet at denne sesongen er hennes siste.

VM-dronninga I stedet ble jentenes fellesstart en oppvisning fra VM-droningea Marie Dorin Habert. Den franske småbarnsmora skjøt nok en gang feilfritt, og var aldri truet på sin siste runde.

Den kunne hun nyte sammen med tusenvis av mennesker i Holmenkollen, vel vitende om at hun er den soleklare VM-dronninga med medalje i alle løp.

Tyske Laura Dahlmeier tok sølvet mens den finske veretanen Kaisa Mäkarainen ble bronsevinner..

Tiril Eckhoff, med sine fem bom, ble til slutt nummer 24.

BOM, BOM, BOM: På første stående bommet Tiril tre ganger. Dermed var hun ute av medaljekampen. Foto: Bjørn Langsem
BOM, BOM, BOM: På første stående bommet Tiril tre ganger. Dermed var hun ute av medaljekampen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer