Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helsprekk for sykkelgutta

SYDNEY (Dagbladet.no): To runder før slutt ledet Bjørnar Vestøl landeveisrittet i OL. I mål var han 7,07 min. bak vinneren Jan Ullrich. De tre andre norske gutta brøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før start hadde landslagsjef Atle Kvålsvoll størst tro på Thor Hushovd. Men etter at både Svein Gaute Hølestøl og Kurt Asle Arvesen sto av sykkelen var det Hushovds tur i den tiende av 14 runder i Sydney. Da sto Bjørnar Vestøl fram. Han hadde kjørt taktisk lurt og ble med da de store sykkelstjernene stakk fra hovedfeltet tre runder før mål.

I perioder lå 26-åringen fra Grimstad helt i teten i gruppa på omlag 30 ryttere. Sykkelkanoner som Olano, Tonkov, Jalabert og Ullrich lå på hjulet til Bjørnar. Men en knapp runde før mål måtte Bjørnar slippe. Så stakk tyske Jan Ullrich inn til OL-gullet, med sølv og bronse til Telecom-kompisene Alexandre Vinokourov (Kasakhstan) og Andreas Klöden (Tyskland).

Gode bein

- Jeg var fullstendig kjørt. Jeg hadde kjempegode bein, og ingen problemer før på slutten, sier Bjørnar til Dagbladet.no.

- Hvor mye mangler før du henger på helt inn?

- Jeg må bare kjøre et par store løp til i VM og OL. Han som vant i dag er eldre og stjernerytter. Ifjor holdt jeg halveis, i dag litt lenger. Snart er jeg der, sier Bjørnar.

Hushovd, Hølestøl og Arvesen satt på tribunen når Vestøl kjørte inn 7,07 etter Ullrich. Alle tre brøyt fordi kreftene ikke holdt i det 24 mil lange løpet.

- Jeg følte meg vel, så plutselig var jeg tom for krefter. Men jeg skal være med i flere OL, du er på topp når du er mellom 26 og 30, sier 22-årige Hushovd.

- Jeg klarte ikke mer, sier Arvesen mens Hølestøl skjønte fort hvor det bar hen fra start: - Ingenting fungerte. Da var det slutt.

Kvålsvoll gir seg

Trener Atle Kvålsvoll gir seg som landslagssjef etter OL. Med unntak for Hølestøl som legger opp etter dagens ritt, spår han gutta en flott framtid.

- Dette er unggutter som trenger tid. På en god dag hadde Thor vært med i dag, han er ikke stabil nok. Bjørnar kan slå igjennom allerede neste år, sier Kvålsvoll til Dagbladet.no.