Helsprekk i Helvete for Real Madrid

- Dette er fotballens skjønnhet, sier Jose Mourinho.

Galatasaray-Real Madrid 3-2, 3-5 sammenlagt:

(Dagbladet:) For at Real Madrid skulle ha forsvunnet ut av Champions Leagues kvartfinale, måtte det ha skjedd et under på linje med andreomgangen Liverpool dro opp av hatten i samme by i 2005:

Den kampen ble spilt på Atatürk Stadium, AC Milan ledet 3-0 til pause, men Liverpool vant finalen på straffesparkkonkurranse etter en av fotballhistoriens mest berømte snuoperasjoner.

Ronaldos tiende
Også nå var det en 0-3-ledelse som måtte hentes inn.

Det vil si - etter bare åtte minutters spill sto det 0-4. Og da måtte Galatasaray ha fem mål mot Real Madrid.

Med andre ord: Løpet virket kjørt.

0-1-scoringen kom selvsagt fra støvelen til Champions Leagues toppscorer, Cristiano Ronaldo. Dette var portugiserens tiende i turneringen denne sesongen. Servitør var Sami Khedira.

Ikke akkurat helvete
- Velkommen til Helvete, pleier å være yndlingsbudskapet Galatasaray-fansen serverer de tilreisende.

LIVREDDE: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain trodde knapt det de så da Galatasaray spiste seg stadig nærmere semifinaleplassen. Men de slapp med skrekken. Foto: Tolga Bozoglu / EPA / NTB Scanpix
LIVREDDE: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain trodde knapt det de så da Galatasaray spiste seg stadig nærmere semifinaleplassen. Men de slapp med skrekken. Foto: Tolga Bozoglu / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Men det var lite fryktinngytende over de røde og gule i førsteomgangen i går. Først etter 57 minutter skapte de en skikkelig sjanse, og den endte på best mulig vis:

Skuddet fra den tidligere Arsenal-backen Emmanuel Eboue var like hardt som det var velplassert som det var teknisk perfekt.

Ballen føyk inn oppe i hjørnet bak Diego Lopez til 1-1.

Der og da skjedde det noe. Det var som en eksplosjon, og måten Eboue og lagkompis Didier Drogba løp for å hente ballen på - de ville få spillet raskt i gang igjen - viste at i hvert fall de trodde på det umulige.

Drogba med hælen
Nå fulgte en periode med total tyrkisk dominans. To store sjanser ble brent. Den ene av dem falt i beina på Wesley Sneijder, som misset på et vis vi ikke forbinder med ham, men etter 70 minutter så det mer kjent ut:

Nederlenderen dro seg strålende inn i boksen, og avsluttet under Diego Lopez. Nå begynte det å koke i Istanbul, og det boblet ikke mindre to minutter etterpå:

Didier Drogba scoret 3-1 med hælen, og plutselig var det bare to mål om å gjøre for Galatasaray.

SÅ LANGT KOM DE: Her har spissgiganten Didier Drogba satt inn 3-1, og Real-spillerne i hvitt er tydelig rystet. Foto: Sedat Suna / EPA / NTB Scanpix
SÅ LANGT KOM DE: Her har spissgiganten Didier Drogba satt inn 3-1, og Real-spillerne i hvitt er tydelig rystet. Foto: Sedat Suna / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Men derfra klarte Real å stenge sjappa. Tyrkerne kom ikke lenger til sjanser, og på overtid viste Real hvorfor det er deres navn som blir å finne i semifinaletrekningen:

Karim Benzema og Cristiano Ronaldo fant hverandre inne i hjemmelagets målfelt - og portugiseren dunket kula lavt i nettet. Til 3-2 - eller 3-5 sammenlagt.

Ronaldos 11. i turneringen siden august i fjor.

- Vi er fornøyde med å ha gått videre, sier Ronaldo etterpå, ifølge as.com.

- Men vi gjorde det komplisert for oss selv. I fotball kan du ikke gi bort noe som helst. I framtida må vi stå løpet i 90 minutter, fastslår portugiseren.

- Fotballens skjønnhet
Hans landsmann Jose Mourinho sa dette, da Viasats reporter ville vite hvordan de kunne slippe Galatasaray inn i oppgjøret:

- Dette er fotballens skjønnhet. Dette er grunnen til at alle i verden liker denne sporten, fordi den er full av overraskelser, sier Reals manager - som påstår han ikke er forundret over kamputviklingen.

- De (Galatasaray) spilte med 50.000 pluss 11. Alt kan skje da, og det skjedde mye i denne kampen. Dette var ingen overaskelse for meg, sier han.

- Men vi skal straffe oss selv, for vi hadde en lett oppgave i hendene, men vi ga den bort - og det ble vanskelig. Men vi stengte døra til slutt, vi scoret det andre målet - og alt endte i det normale.

REAL LETTELSE: Det var mye som skulle ut da Cristiano Ronaldo feiret 2-3-målet med Real-kompisene. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB Scanpix
REAL LETTELSE: Det var mye som skulle ut da Cristiano Ronaldo feiret 2-3-målet med Real-kompisene. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB Scanpix Vis mer