Helstad: - Vil ha bortebane først

Thorstein Helstad har gjort åtte mål på tjue landskamper. Det niende gjør han gjerne på bortebane i playoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK (Dagbladet): - Jan Gunnar skjøt, og så datt ballen ned perfekt for meg - for plutselig var målet helt åpent.

Andre målsjansen

Slik beskriver Thorstein Helstad målet som sikrer at Norge står med en meget sterk bortestatistikk i VM-kvalifiseringen. RBK-spissen puttet etter 70 minutter på Norges andre målsjanse. Begge ble skapt på venstresida, hvor Morten Gamst Pedersen endelig fikk vist prov på innleggsfoten sin.

- Vi spilte en god kamp i dag. Og det er greit å ta med seg en god opplevelse inn i det som venter, sier RBK-spissen.

- Fin form

Helstad nikker da vi ber ham kommentere den imponerende statistikken i landslagstrøya: Tjue kamper har gitt åtte mål. Bare tolv ganger har han fått sjansen fra start, og det setter målhungeren i et enda bedre lys.

- Det stemmer kanskje, det. Men vi har mange andre gode spisser også, for eksempel imponerer Steffen Iversen meg igjen. Det er enkelt å være makkeren hans, sier Helstad til Dagbladet.

Hedmarkingen kom inn for Rushfeldt, og viste med en gang forskjellen på de to. For der Rushfeldt hadde brukt mye krefter ganske høyt oppe i banen, truet plutselig Norge bakrommet idet Helstad kom på banen.

- Jeg føler egentlig jeg har vært i fin form hele sesongen, men det har jo ikke gått helt sånn som det skal, sier han, og viser selvfølgelig til RBKs hjemlige fiaskoår.

- Borte først

Men i høst har han fått oppturer på løpende bånd: Han scoret det viktige bortemålet som ga RBK 1-1 og et herlig utgangspunkt før hjemmemøtet mot Steaua Bucuresti i Champions League-kvalifiseringen. Han har fått stor tillit hos Per Mathias Høgmo, og nå vil han gjerne være med på å skyte Norge til VM.

Det er 180 minutter unna. Og de første 90 vil han tilbringe på bortebane.

- Ja, jeg tror det er best å spille borte først. Hvem vi møter, er for meg hipp som happ, men jeg har best erfaring med å spille borte først. Der handler det om å være kyniske og ta vare på sjansene vi får.

- Sånn som vi gjorde her i Hviterussland.

AVGJORDE: Thorstein Helstad sørget for 0-1 på Norges andre målsjanse. Begge sjansene ble skapt på venstresida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer