Helstad avsluttet Brann-krisen

Thorstein Helstad har bommet og bommet i starten av sesongen. Søndag kunne han smile bredest av alle, etter å ha sørget for 1-0 over Bodø/Glimt og årets første Brann-seier.

- Det var deilig å score, og det var på tide at seieren kom, sa en meget lettet Helstad etter den tette og tøffe kampen på Aspmyra.

Fem minutter ut i 2. omgang fikk fjorårets toppscorer løpe 40 meter alene mot Tor Egil Horn i Bodø/Glimt-målet. Men Helstad misset, og alt så ut til å gå på tverke for Brann også i denne kampen.

- Jeg burde ha scoret, innrømmet den hurtige angriperen.

Heldigvis fikk han sjansen på nytt like etter, og Horn klarte ikke å stoppe Helstad-suseren fra 20 meter.

- Jeg tror keeperen var på feil bein, og at det var derfor ballen gikk i mål. Jeg visste det ville bli store rom i løpet av kampen, fordi Glimt skulle fram og vinne mot bunnlaget Brann.

- Det har vært tungt de første kampene, og det var deilig at det løsnet nå, sa Brann-angriperen.

Bergenslaget er nest sist på tabellen, men er nå à poeng med Start, Moss og Bryne på plassene foran. For Glimt betydde nederlaget at både Lyn og Vålerenga smatt forbi på tabellen.

Glimt ned på jorda

Trener Øystein Gåres nøkternhet til tross; Bodø/Glimt har svevd høyt i starten av sesongen. Søndag ble 5364 nordlendinger vitner til nedturen da et Brann-lag i desperat poengnød gjestet byen. Glimt hadde ballen mye, men skapte ikke all verden mot et veldig defensivt Brann-lag.

- Det ble en vanskelig kamp for oss, fordi Brann lå langt tilbake, sa Stig Johansen. Tomålsscoreren fra forrige kamp mot Sogndal måtte, i likhet med Bengt Sæternes, gå målløs av banen søndag. Sæternes hadde en kjempesjanse tidlig i 2. omgang, men eliteseriens toppscorer blåste ballen over fra kloss hold.

- De kom for å ta ett poeng, men fikk tre. Det var for dårlig av oss at vi ikke klarte å skape mer enn vi gjorde. Vi ble stresset av at Brann lå så langt tilbake, sa Stig Johansen.

kke gode nok

Også trener Øystein Gåre var skuffet over prestasjonen mot Brann.

- Vi tok ikke vare på den sjansen vi hadde, vi var rett og slett ikke gode nok til å spille ut Brann. Marginene vi har hatt på vår side i de foregående kampene gikk imot oss i dag, forklarte Gåre.

- Det hjelper ikke å ha 80 prosent av spillet. Du må score på sjansene også, la han til.

Oppgjøret på Aspmyra ble også skjemmet av en dårlig bane og svak dømming av den ferske eliteseriedommeren Brage Sandemoen.

Glimt får en tøff oppgave mot hjemmesterke Odd i Skien onsdag, mens Brann tar imot formsterke Stabæk hjemme på Brann stadion.

(NTB)