Helstad blir i Brann

Etter to serierunder er Brann-spissen Thorstein Helstad Tippeligaens aller heteste salgsobjekt. Men Helstad blir i Brann ut sesongen.

Søndag herjet Helstad vilt med de feterte landslagsnavnene i RBK-forsvaret. Han er toppscorer i Tippeliagen, og i sitt livs form. Til tross for den blendende sesongstarten er Helstads agent, Rune Hauge, svært avventende til et salg. Først skal Helstad vise at han kan være stabilt god over en hel sesong.

- En enslig svale gjør ingen sommer, vet du. Helstad blir i Brann ut sesongen, sier Hauge til Dagbladet.

- Har det ikke vært noen klubber og sett på ham i seriestarten?

- Nei, ikke foreløpig.

Et par år

Thorstein Helstad har dessuten nettopp skrevet ny kontrakt med Brann som løper til etter sesongslutt i 2002.

- Det kan godt hende jeg blir her et par år til. Det var jo derfor jeg skrev kontrakten, sier Helstad til Dagbladet.

Ifølge lokalpressen i Bergen sikrer kontrakten ham ei årslønn på over en million kroner i året.

- Jeg ser de skriver det. Alt jeg kan si at jeg er fornøyd med avtalen. Det var veldig godt å få unna kontraktmaset.

Den dagen han eventuelt reiser ut, vil turen gå vestover.

- Da vil jeg spille i England. Jeg trente litt med Southampton i 1997, og likte atmosfæren og miljøet de hadde der borte.

Trenger ikke selge

Rødtrøyenes økonomi er ikke den beste, men Brann-ledelsen trenger foreløpig ikke å selge flere spillere etter at Hassan El Fakiri ble klar for Monaco.

- Slik budsjettsituasjonen er i dag, trenger vi ikke det. Så det er ingen fare for noe hastesalg av verken Thorstein Helstad eller andre i Brann-stallen, sier Brann-direktør Bjørn Dahl til Dagbladet.

Fortsetter Helstad i samme spor utover sesongen, vil verdien garantert stige.

- Jeg tror verdien på Brann-stallen i dag er dobbelt så høy som den var i fjor høst. Men Helstad kan aldri komme opp i verdien til John Carew før Brann spiller i Champions League, mener Dahl.

Azar mer pop

I fjor høst verdsatte Dagbladet sammen med flere fotball-agenter prisen på ulike norske fotballspillere. Helstad ble den gangen vurdert til å være verdt ti millioner kroner. Det har neppe blitt mindre siden den gang.

- Jeg kan ikke verdsette Helstad i dag. Uansett er det markedet som bestemmer prisen. Vi har faktisk flere henvendelser på Azar Karadas enn Helstad. Begge to er våre juveler, sier Bjørn Dahl.

<B>IKKE TIL SALGS: Toppscorer'n i Tippeligaen, Torstein Helstad, blir ikke solgt med det første.