Helstad blir i Brann

Brann-trener Teitur Thordarsson er glad for at han foreløpig får beholde Thorstein Helstad. Onsdag scoret spissen to mål mot Ørn-Horten.

15 minutter før slutt i 4. runde-oppgjøret mot 1. divisjonslaget Ørn-Horten ble Branns proffaktuelle storscorer tatt av banen.

Da ledet eliteserielaget 6-0, og Helstad kunne reise hjem og begynne forberedelsene til mesterligakvalifiseringen. For etter at det ble klart at Anderlecht ikke kjøper hedmarkingen, får Brann glede av Helstad i mesterligaen.

- Vi har ingen garanti for hvor lenge vi får beholde ham, men han spiller i hvert fall mesterligakvalifisering for oss, sa en fornøyd Teitur Thordarsson til NTB.

Herjet

Han syntes det var en mer avslappet Helstad enn på lenge som boltret seg foran 4000 tilskuere på Brann stadion.

Og mot det nyopprykkede 1. divisjonslaget fikk Helstad - sammen med spissmakker Petter Furuseth Olsen og høyrekant Alex Valencia - herje som de ville.

Thorstein Helstad noterte seg for to scoringer, men det var Furuseth Olsen som imponerte mest. Unggutten var involvert i fire av målene.

- Det blir en artig høst, og det er veldig moro å være en del av dette Brann-laget, sa Petter Furuseth Olsen, som så sent som i fjor rykket ned til 2. divisjon med Eik-Tønsberg.

Mesterliga

I likhet med lagkameratene er det mesterligaen som er aller viktigst denne sesongen.

Fredag blir det klart hvem Brann møter hvis de slår Levksi Sofia fra Bulgaria i den andre kvalifiseringsrunden.

Men cupkåte bergensere har ikke noe imot en cupfinale på Ullevaal.

- Cupen er like viktig så lenge vi er med, og muligheten for en cupfinale er der, mente Thordarsson, som likevel måtte innrømme at mesterligaen har førsteprioritet.

Men først venter Tromsø i eliteserien. Det skjer søndag.

(NTB)