Helstad-bom i avskjeden

Thorstein Helstad tok i kveld farvel med Brann-fansen ved å misbruke et straffespark. 1-2-tapet for Bryne var ikke den avskjeden han ønsket.

- Det var surt å tape den siste kampen. Men jeg håper likevel at bergenserne har et positivt syn på meg, sa Thorstein Helstad til NTB. Mandag reiser han til proffspill i Austria Wien.

Hedmarkingen som kom til Bergen for fire år siden begynte avskjeden på best mulig måte. Etter bare ett minutt ble et langskudd fra spisskollega Petter Furuset Olsen halvklarert av Bryne-keeperen, og Helstad satte inn 1-0 fra spiss vinkel.

Det var Brann-spissens 54. eliteseriemål i hans 99. kamp. Og han vet godt at det er hans målfarlighet som har sørget for at han omsider får sjansen i utlandet, etter et par sesonger med intense proffspekulasjoner.

- Jeg gleder meg til å dra til Wien. Jeg vet at det er høye forventninger til meg, men den utfordringen er jeg klar til å ta, sa Helstad.

Etter å ha sendt hjemmelaget i ledelsen fikk han se at Dejan Pavlovic utlignet 20 minutter senere. Bare fire minutter etter sidebytte fikk Helstad og de 18.000 tilskuerne et nytt sjokk da Johan Paulsson ga Bryne 2-1-ledelse.

10 minutter senere fikk Thorstein Helstad sjansen til å avslutte med å gjøre sitt andre mål. Men Helstads svake skudd ble enkelt reddet av Knut Lillebakk i Bryne-buret, og Bryne tok med seg alle poengene.

- Vi hadde jo minst tusen sjanser, men effektiviteten var dårlig, sa Helstad, som ikke ville kommentere det brente straffesparket. Han var tydelig misfornøyd med både straffen og avslutningen i den røde trøya.

Raymond Kvisvik, som reiser sammen med Helstad til Austria Wien, var anonym i sin avskjedskamp. Kantspilleren kom inn som innbytter etter 29 minutter, men maktet ikke å utmerke seg.

(NTB)