Helstad er supporternes mann

En angrepsspiller vinner kåringen suverent. Si din mening!

• Del 1: I del 2, som kommer seinere i dag, kan du lese hvilken spiller supporterne mener har vært best i deres egne klubber.

(Dagbladet.no): De reiser rundt og står og heier og heier og buer og buer, helg etter helg, sesong etter sesong.

Da skulle det bare mangle at fotballsupporterne får si sin mening om hvem de mener har vært den beste fotballspilleren i Tippeligaen 2007.

Siden det er umulig å kontakte alle dere trofaste tribuneslitere der ute, har Dagbladet.no nøyd seg med å spørre fan-grupperingenes ledere eller talspersoner.

Men diskusjonsforumet i bunn av artikkelen er åpent for alle, enten du er enig eller uenig med disse supporterne:

Erling Stray, talsmann for Kanarifansen (Lillestrøm)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Den første jeg tenker på, er Thorstein Helstad. Han scorer mål etter mål - og han gjør det i de riktige kampene. Det er ikke alltid han er like framtredende, men han er alltid på rett sted til rett tid. Dermed tilfører han det lille ekstra for sin klubb.

Jørgen M. Storvig, leder for Isberget (Tromsø)

ENGASJEMENT: Supporterne både hyller og slakter spillerne fra tribunen. Nå har de fått sjansen til å synge ut om hvem de mener har vært Tippeligaens beste, sesongen 2007 - og de er ikke i tvil. Alle foto: SCANPIX
ENGASJEMENT: Supporterne både hyller og slakter spillerne fra tribunen. Nå har de fått sjansen til å synge ut om hvem de mener har vært Tippeligaens beste, sesongen 2007 - og de er ikke i tvil. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Min stemme går til Thorstein Helstad. Han har virkelig fått sving på det denne sesongen. Men dessverre for ham, vil han ikke score flere mål, det vil våre forsvarere sørge for på lørdag.

Roy Andre Nilsen, talsmann for Plankehaugen (Fredrikstad)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Per Ciljan Skjelbred er jo up and coming. Men best er det kanskje Alanzinho som har vært. Han har bidratt med mye, og i tillegg har han en egen stemning i seg. Det er rett og slett artig å se ham spille fotball.

Aslak N. Arntzen, talsmann for Bastionen (Lyn)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Somen Tchoyi i Stabæk synes jeg har gjort en veldig bra figur. Han har hevet seg voldsomt siden han kom til Bærum. Innsatsviljen er stor, og han er vanskelig å få has på på banen.

Christian Stråle, leder for GodsetUnionen (Strømsgodset)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Når Thorstein Helstad har scoret 22 mål - til nå - er han vanskelig å komme utenom. Riktignok har Brann også en påfallende varierende statistikk med og uten Martin Andresen på banen. Men Helstad har en teft som det er vanskelig å trene seg til. Samtidig har han ferdigheter til å utnytte denne teften optimalt.

Rolf Eivind Berntsen, pressekontakt for Menigheden (Start)

Helstad er supporternes mann

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Thorstein Helstad. Han er nesten et helt angrep alene, og han har de avslutteregenskapene mange andre spisser mangler. Helstad er en perfekt angrepsspiller for Tippeligaen.

Tom Walderhaug, talsmann for Stormen (Aalesund)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Det er to som har imponert meg mye. Den ene er Alanzinho i Stabæk. Men best er det Thorstein Helstad som har vært. Han har nesten vært en garantist for mål, men heldigvis ikke mot oss. Det trekker også opp, hehe. Uten ham hadde ikke Brann vunnet.

Bent Ole Kaldhusæter, leder for Oddrane (Odd Grenland)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Thorstein Helstad har vært imponerende. 22 mål er det bare å ta av seg hatten for.

Finn Roger Graneng, leder for Blåhvalane (Sandefjord)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Jeg må si jeg er imponert over Daniel Nannskog. Han virker ikke like sympatisk som person, men som fotballspiller er han veldig bra.

Rune Oftedal, talsmann for Vikinghordene (Viking)

Helstad er supporternes mann

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Jeg må si Thorstein Helstad, sjøl om det skjærer i hjerterota å velge en spiller fra erkerivalen. I likhet med de fleste andre spillerne, har han vel vært litt av og på. Men han har svart imponerende på motgang. Om jeg kunne tenkt meg Helstad i Viking? Ingen klubber ville vel sagt nei til ham?

Tonje Asmyhr, leder for Stabæk Support (Stabæk)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag):  - Thorstein Helstad har jo scoret bøttevis med mål. Jeg har hatt sansen for ham lenge, han leser spillet veldig godt.

Bjørn Lyngen, talsmann for Kjernen (Rosenborg)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Hmm. Jeg tror nesten jeg sier Ronny Johnsen. Han viser stor rutine og at det går an å prestere sjøl om du er oppe i åra. Nå trenger vel ikke RBK flere veteraner i forsvaret. Men hvis han hadde vært litt yngre, ville han vært en kandidat - både for oss og for storklubber i utlandet.

Henk Ronny Ekerhovd, leder for Brann Bataljonen (Brann)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Nå har jo vi flere av Tippeligaens beste i vår stall, så dette har jeg ikke tenkt så mye på. Det blir nærliggende å si Tromsøs Helge Haugen, som fortsatt er en populær fyr i Bergen. Men sportslig sett står det vel mellom Stabæks Somen Tchoyi og Alanzinho. Jeg sier Alanzinho, fordi han er en god spiller som bidrar med det lille ekstra.

Gjermund Nortug, talsmann for Klanen (Vålerenga)

Årets spiller i Tippeligaen (utenom eget lag): - Thorstein Helstad har så klart hatt en kanonsesong, men jeg vil helst ikke plukke en spiller i en av de største og rikeste klubbene. Med så gode medspillere er det lett å lykkes. Da er det mer imponerende hva spillere som Sigurd Rushfeldt og Morten Fevang klarer sammen med middelmådigheter i henholdsvis Tromsø og Odd Grenland. Uten Fevang falt jo Odd helt sammen, og det sier noe om hvor god og viktig han er - som spiller og ledertype.

<div class="fakta-lt"> FAKTA</div> <div class="fakta-l"> <br> <b class="mtit">SUPPORTERNES SPILLER: <br>1. Thorstein Helstad, Brann - 8 stemmer<br>2. Alanzinho, Stabæk - 2 stemmer<br>3. Ronny Johnsen, Vålerenga - 1 stemme<br>4. Daniel Nannskog, Stabæk - 1 stemme<br>5. Somen Tchoyi, Stabæk - 1 stemme <br>6. Morten Fevang, Odd Grenland - 1 stemme</div>SUPPORTERNES MANN: Thorstein Helstad får hele åtte av de 13 mulige stemmene fra Tippeligaens supporter-ledere og - talsmenn (ingen hadde mulighet til å stemme på en spiller fra eget lag). Til og med Vikings stemme får toppscoreren. - Sjøl om det skjærer i hjertet, som han sier.