TRIST: Torstein Helstad synes sin tidligere lagkompis' bortgang er tragisk. Foto: NTB Scanpix
TRIST: Torstein Helstad synes sin tidligere lagkompis' bortgang er tragisk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Helstad etter kompisens dødsfall: - Tragisk, skremmende og kritikkverdig

Patrick Ekeng døde under kamp.

(Dagbladet): Dinamo Bucuresti-spiller Patrick Ekeng kollapset og døde underveis i kampen mot Viitorul fredag kveld. Det skjedde i det 69. minutt, da det sto 3-3 i oppgjøret mellom Dinamo og Viitorul.

Hendelsen fant sted bare sju minutter etter at Ekeng kom på banen som innbytter. Lokale medier skriver at årsaken skal være et hjerteinfarkt, ifølge AP.

Landslagsspilleren fra Kamerun spilte i franske Le Mans fra 2009 til 2013. Der var han lagkamerat med to nordmenn, Fredrik Strømstad og Thorstein Helstad.

- Tragisk og skremmende Sistnevnte synes det er helt forferdelig å se sin tidligere lagkompis forsvinne fra verden.

- Det er tragisk, synd og leit. Det er skremmende at sånt kan skje, at livet er så skjørt. Å se dette skje med en jeg har spilt fotball med, er ingen god følelse. Det stikker i meg, forteller Helstad til Dagbladet.

Han har bare positive ting å si om Ekeng.

- Jeg husker ham som en av ungguttene som ble hentet til Le Mans. Han var en snill, hyggelig og ambisiøs gutt. Han gjorde ikke så mye ut av seg, men trente hardt og ville bli bedre. Og han smilte mye, mimrer 39-åringen fra Hamar.

Det er fire år siden de sist spilte sammen. Da dro Helstad videre til storklubben Monaco, mens Ekeng seinere gikk til Lausanne, Cordoba og Dinamo Bucuresti.

- Det skal ikke skje i 2016 Helstad kjente ikke Ekeng så godt, men de få øyeblikkene som finnes, er gode.

- Jeg ser for meg Patrick og gjengen hans. Han var en fin fyr. Fredrik Strømstad kjente ham enda bedre. Jeg får ta en prat med Fredrik i morgen og snakke litt om dette. Det er veldig trist, sier mannen med 38 landskamper og ti mål for Norge.

KOLLAPSET OG DØDE: Patrick Ekeng fikk hjerteinfarkt midt under kampen mot Viitorul. Foto: NTB Scanpix
KOLLAPSET OG DØDE: Patrick Ekeng fikk hjerteinfarkt midt under kampen mot Viitorul. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge rumenske medier ble Ekeng kjørt rett på sykehuset - uten å få nødvendig førstehjelp på banen. Det synes Helstad er kritikkverdig.

- Jeg reagerer spesielt sterkt på at han ikke fikk den hjelpen han trengte. Det er forferdelig at han ikke fikk førstehjelp. Det skal ikke skje i 2016. Det er svært kritikkverdig, sier Helstad.

- Det viser også hvor belastende toppidrett er og at man må være forsiktig. Det er skremmende, gjentar den tidligere storscoreren.

Ikke første gang I 2003 døde Ekengs landsmann Marc-Vivien Foe på banen i landskampen mot Colombia. Midtbanespilleren datt plutselig sammen i midtsirkelen på Stade Gerland i Lyon. Det var ingen andre spillere i nærheten av Foe da han kollapset.

Medisinsk personell strømmet til, men klarte ikke å redde livet til 28-åringen. Spillet ble stoppet i seks minutter, mens Foe ble undersøkt og båret av banen. Der prøvde flere leger febrilsk å få liv i ham, men til ingen nytte.

5. mai 2016 mistet Kamerun nok en flott representant for fotballen. Hans fulle navn var Patrick Claude Ekeng Ekeng. Han ble 26 år gammel og var godt likt av sine lagkamerater.

KJENTE EKENG: Fredrik Strømstad spilte flere sesonger sammen med Patrick Ekeng, som døde fredag kveld. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
KJENTE EKENG: Fredrik Strømstad spilte flere sesonger sammen med Patrick Ekeng, som døde fredag kveld. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.