Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helstad fra start

Disse 11 får tillit fra start i morgendagens Champions League-kamp.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): På en munter og intensiv trening utenfor brakka på Lerkendal drillet Ola By Rise de offensive formasjonene før møtet med PSV Eindhoven i morgen.

Men By Rise holder kortene så tett inntil brystet han kan med tanke på laguttaket.

- Vi har hatt en åpen trening i dag, og dere har sett det dere har sett. Vi kommer ikke til å bekrefte noe laguttak utad, sier en smilende By Rise på ettermiddagens pressekonferanse.

Derfor bringer Dagbladet.no deg akkurat det laget vi så på treningen:

Espen Johnsen starter i mål. Det er jo egentlig en selvfølgelighet all den tid Johnsen ikke har reell konkurranse om keeperplassen.

I forsvaret spiller Vidar Riseth og Erik Hoftun stoppere, med Robbie Russell og Ståle Stensaas på backene.

Dermed får Stensaas endelig tillit fra start etter å ha vært borte fra førsteelleveren i lang tid. Mikael Dorsin vrakes til fordel for veteranen, mens Christer Basma testet beinet på treninga. Og spiller ikke fra start.

Helstad på høyrekanten

På midten blir det enda flere overraskelser. Thorstein Helstad får tillit fra start på høyrekanten, i det som da blir hans debut i Champions League-sammenheng.

- Det blir veldig gøy, sier Helstad til Dagbladet.no med tanke på utsiktene for spill fra start.

Selv om han falt for kjært på kneet på ettermiddagens trening, og skal til legesjekk i kveld, tror han ikke det blir noe problem med kampen.

- Den skal spilles! Jeg skal klare å bli klar til da, sier en spillesugen Helstad.

Videre er det klart at mannen som PSV-trener Guus Hiddink karakteriserer som Rosenborgs beste spiller, Øyvind Storflor, atter en gang skal terrorisere motstanderens høyreback.

På treninga i ettermiddag så Storflor akkurat så skjerpet ut som han må være for å fortsette det gode spillet på dette nivået.

I midten får Jan Gunnar Solli sjansen som midtbanestabilisator, en rolle han har lengtet etter å spille i på Rosenborg. Rundt seg får han Roar Strand og Fredrik Winsnes.

Og alene på topp spiller Frode Johnsen.

Det er med andre ord ikke plass til Daniel Braaten fra start denne gangen heller.

Står godt til hverandre

Da assistent-trener Per Joar Hansen skulle fortelle det han visste om PSV på dagens pressekonferanse hørtes det mistenkelig ut som om han snakket om Rosenborg.

4-3-3, høy spiss på topp, og to raske kanter som skal komme til innlegg, fortalte Hansen om nederlenderne. Og utdypet overfor Dagbladet.no:

Det er et lag som passer oss veldig bra. Og vi står godt til dem. Vi er ikke så ulike i spillestil, så det laget som ligner mest på seg selv kommer til å vinne kampen i morgen kveld.

  • Oppgjøret følger du direkte på Dagbladet.no klokka 20.45.
TOK VARE PÅ SJANSEN: Thorstein Helstad scorte mot Stabæk sist, og får trolig tillit fra start mot PSV i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media