Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helstad håper å få bli i Brann

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Brann ønsker å beholde stjernespillerne i Champions League-kvalifiseringen. Tippeligaens toppscorer Thorstein Helstad blir gjerne i Bergen.

Brann har hele sesongen sagt at de må selge noen av sine beste spillere. Nå har tonen fått en annen lyd. Bergenserne fikk tilført sårt tiltrengte kroner gjennom sal-get av Magnus Kihlstedt, og gjør nå alt for å beholde sine stjerner lengst mulig.

- Det viktigste for oss i øyeblikket er å ha et godt lag på banen når vi skal spille Champions League. Vi vil heller ikke bli utnyttet fordi vi er havnet opp i den økonomiske situasjonen vi er, sier sportslig leder Arne Møller til Dagbladet.

Helstad vil bli

Thorstein Helstads overgang til Anderlecht strandet på grunn av Branns prisforlangende overfor Anderlecht. Klubben hentet i stedet Gilles de Bilde fra Sheffield Wednesday, som de fikk gratis. Det bekymrer ikke Brann-spissen.

- Jeg er glad for at det ser ut til at jeg blir til etter mesterligakvalifiseringen. Det er det jeg har lyst til, sier Helstad, som har et år igjen av sin kontrakt med bergensklubben.

I går ble det klart at Brann møter vinneren avkampen tyrkiske Galatasaray og albanske Vllaznia i tredje kvalifiseringsrunde.

- Det får vi ta som det kommer. Vi skal først gjennom en vanskelig andrerunde-kamp mot Levski Sofia, sier Thorstein Helstad.

30 millioner netto

Brann vil tjene minst 30 millioner netto hvis de kommer gjennom nåløyet og inn i hovedturneringen i Champions Legaue. Dessuten vil også de større utenlandske klubbene melde sin interesse for lagets kvalitetsspillere, hvis det skulle bli suksess.

Det betyr at klubben kan dekke inn store deler av det budsjetterte spillersalget på 24,3 millioner i årets sesong. Salget av Magnus Kihlstedt til FC Köbenhavn gjorde også godt i den slunkne klubbkassen. For svensken fikk Brann etter det Dagbladet erfarer 3,7 millioner kroner.

- Kihlstedt-salget gjør at vi kan puste noen måneder ekstra, sier Møller, som imidlertid ikke vil bekrefte prislappen.

BLIR: Thorstein Helstad vil gjerne være med å skyte Brann til Champions League før han eventuelt blir proff. - Jeg er glad for at det nå ser ut til at jeg blir værende i Bergen til etter Champions League-kvalifiseringen, sier Helstad til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling