Helstad, Hoseth og Wæhler inn i troppen

Åge Hareide fortsetter jakten på en høyreving.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet.no): Thorstein Helstad, Magne Hoseth og Kjetil Wæhler er nye spillere i landslagstroppen før jubileumskampen mot Sverige onsdag.

En rekke av de eldre spillere i troppen som har vært samlet denne uka er skadd, slitne eller har fått fri: Claus Lundekvam, Thomas Myhre, Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Erik Hagen, André Bergdølmo og Trond Andersen.

Thorstein Helstad er med som en mulig høyre kantspiller. Det er ingen hemmelighet at Jan Gunnar Solli ikke hadde noen stor dag på den norske høyrekanten i går. Det innser han selv, og det sier også Åge Hareide rett ut.

- Jan Gunnar er litt «out of position» på høyrekanten, sier landslagssjefen.

Innser svak kamp

Nå jakter landslagssjefen på det gode alternativet på høyre kant før den neste viktige VM-kampen - borte mot Slovenia.

- Jeg ser at Åge skriker etter en høyrekant. Det er helt greit for meg, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

Han innser at det ikke var hans kamp i går, men vil ikke fokusere på at han egentlig ikke er kantspiller.

HØRER DU, MAGNE? VI ER I TROPPEN! Thorstein Helstad og Magne Hoseth på vei hjem fra bortekampen mot Malta i februar. Foto: Scanpix
HØRER DU, MAGNE? VI ER I TROPPEN! Thorstein Helstad og Magne Hoseth på vei hjem fra bortekampen mot Malta i februar. Foto: Scanpix Vis mer

- At jeg ikke lyktes skyldes litt feighet, men også at Italia var gode til å forsvare seg og sideforskyve. Det ble trangt der ut, sier RBK-spilleren.

Han innrømmer at anvendeligheten hans både er en styrke og en utfordring, ettersom han kan bli dyttet ut i en uvant rolle mens andre får rendyrke posisjonene sine.

Solli sentralt mot Sverige

Jan Gunnar Solli lar seg ikke knekke av motgangen, og minner om at han ikke er blitt noen dårligere fotballspiller etter å ha spilt én dårlig kamp.

- Jeg ser framover mot nye anledninger. De kommer gjerne fortere enn du tror, smiler Solli.

Han har sannsynligvis fått samme beskjed fra Hareide som pressekorpset fikk under dagens restitusjonstrening på Toppidrettssenteret: Mot Sverige tenker Hareide seg Solli sentralt på midtbanen ettersom Martin Andresen får fri.

- Bør kjøpe Ferrari

Åge Hareide varsler at høyrevinger over hele landet bør ta i litt ekstra når de ser landslagssjefen dukke opp på tribunene deres i tida framover.

- Alle høyrevinger bør kjøpe seg Ferrari-motor, gliser Hareide, som ikke lar anledningen gå fra seg til å sleivsparke mot John Arne Riises valg av kjøretøy.

Han kaster seg deretter inn i et halsbrekkende ordspill om ferrarien oppe i Trondheim som får motorstopp hele tida. RBKs Daniel Braaten sliter med skader for tida.

En annen utfordring blir å finne gode alternativer på sidebackene mot Slovenia. John Arne Riise står over etter at han fikk sitt andre gule kort i går.

- Vi har André (Bergdølmo) som kan spille på begge sidene. Nå får han sannsynligvis også en ny klubb, og dermed matchtreningen han trenger. Marius Johnsen er et alternativ, men det spørs om han er klar for den bortekampen. Ståle Stensaas er også en mulighet, men han varierer en del. Jeg håper han og RBK kan stabilisere seg, sier Hareide.