Helstad i Leeds-trøye torsdag?

Thorstein Helstad spiller trolig reservelagskamp for Leeds torsdag. Det betyr at Leeds allerede har varslet et bud på Brann-spissen.

Brann inviterte Leeds-manager David O'Leary til å kikke på Helstad på kunstgress mot Viking i Norge søndag. Tilbudet ble avslått av O'Leary, som helst vil se nordmannen på banen i England.

Bare for en måned siden var både Helstad og Brann-kollega Azar Karadas på besøk i Leeds. Men i løpet av det besøket fikk ikke engelskmennene lov til å bruke Helstad i kamp.

Ifølge engelske medier får Leeds viljen sin nå, og Helstad reiser tilbake til klubben for andre gang. Hvis Brann ikke stopper sin toppscorer, skal han vise seg fram i reservelagsoppgjøret mot Sheffield W, borte på Hillsborough torsdag kveld.

Leeds inviterer

- Nå tar du meg litt på senga. Jeg var ikke klar over det, sjøl om jeg vet at Leeds har bedt om det, sier Brann-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.no.

Brann-leder Arne Møller var syk og måtte holde senga i dag, og kan ikke bekrefte endelig at Helstad får dra.

- Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte det. Vi venter på en forespørsel, og jeg antar vi må se på det, sier Møller.

33 mill. kroner

Ifølge Leeds' offisielle hjemmeside vil klubben snart legge inn et bud på 23-åringen, og Daily Mail skriver at Helstad vil koste klubben til 33 mill.

Brann vil i dag ikke kommentere en eventuell salgssum, men Sunderland skal ha fått avslag på et 15-millionersbud forrige uke.

- Om det er sånn at Leeds legger fram et konkret tilbud har jeg forståelse for at de vil se ham i kamp, sier Thordarsson.

  • Leeds' landslagsspiller David Batty starter sitt comeback i samme kamp som Helstad torsdag.