Helstad i særklasse

Senket Glimt med tre mål.

(Dagbladet.no): Brann - Bodø/Glimt 4-1.

Thorstein Helstad terroriserte Glimt-forsvaret med rå kraft og hurtighet. Han satte inn to spillemål - og det kunne godt vært flere.

- Thorstein kunne scoret 6-7 mål, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Sport.

- Jeg kunne sikkert scoret et par til, men hvorfor henge seg opp i det? gliser Helstad.


På overtid fikk Tippeligaens toppscorer inn det tredje fra straffemerket, og tok statistikken sin til imponerende elleve mål på tolv kamper så langt i sesongen.

Han var likevel mest opptatt av å trekke fram laginnsatsen.

- Vi vinner fullt fortjent. Vi dreper dem i overgangene vi veit vi er gode på. Ettersom vi ligger såpass bra defensivt, får vi gode sjanser på kontringer. Vi har spillere som er gode til å spille fram de ballene.

Scoret etter to og et halvt

TIDLIG TREFF: Etter bare to og et halvt minutt scoret Thorstein Helstad 1-0-målet. Det ble to til på Brann-spissen som herjet med Glimt-forsvaret i kveld. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
TIDLIG TREFF: Etter bare to og et halvt minutt scoret Thorstein Helstad 1-0-målet. Det ble to til på Brann-spissen som herjet med Glimt-forsvaret i kveld. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

Helstad brukte to og et halvt minutt av kampen på å parkere Glimt-forsvaret fullstendig for første gang og sette ledermålet kaldt bak Pavel Londak.

Helstad fortsatte å ydmyke de gule, spesielt fikk estiske Alo Bärengrub kjørt seg realt i løpeduellene mot Brann-spissen.

Etter 25 minutter hadde Helstad vært alene gjennom to ganger til, men begge ganger satte han ballen utenfor.Bärengrub ble byttet ut i pausen, men Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke så opptatt av å ta sine egne spillere.

- Jeg synes heller vi skal gi kredit til Thorstein (Helstad) - han spiller en veldig bra match. Det er stort sett han som får alle målsjansene, og det er fordi han er en fryktelig god fotballspiller, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sport.

Jevn kamp - og så Helstad

Som Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen sa det da han ble tv-intervjuet på sidelinja midt i første omgang:

- Dette er egentlig to jevne lag, og så er det Thorstein Helstad.

For Glimt var spillemessig med på notene, selv om de skapte lite. Brann hadde mange avslutninger på mål, men mye av det var dårlige langskuddsforsøk fra Njogu Djemba-Nyrén.

Helstad i særklasse

Petter Vaagan Moen hadde en gigamulighet etter en fin sålepasning fra Helstad, men igjen snek ballen seg like utenfor.

Djemba-Nyrén spilte seg opp utover omgangen, og hadde et par hederlige skuddforsøk før han endelig fikk uttelling på overtid i første omgang. Jan Gunnar Solli kom seg til dødlinja på høyresiden av feltet, og slo skrått ut i feltet. Der klemte svensk-gambieren ballen via Per Verner Rønning og stolpen i mål.

Runar reddet på strek

Brann fortsatte å føre etter pause, mens Glimt fortsatte å prøve seg. Jan Derek Sørensen var meget nær redusering bare to minutter etter pause, men Opdal parerte mesterlig.

Brann hadde en kjempemulighet ni minutter inn i omgangen etter en corner, men Runar Berg reddet to ganger på streken.

Ti minutter seinere fikk Per Verner Rønning gult kort for å felle Thorstein Helstad som bakerste mann. Brann-spillerne ba om rødt kort, men det spørs om Helstad ble fratatt en klar målsjanse. Situasjonen fant sted langt ute på venstresiden, og Glimt hadde et par andre spillere som var på vei inn i sikring bak Rønning.

Hjemmelaget burde punktert kampen da de hadde et massivt press på Glimt midt i omgangen. Thorstein Helstad satte ballen rett på Londak fra kort hold, mens Petter Vaagan Moen skjøt i stanga.

Mer Helstad

Typisk nok var det i stedet Glimt som kontret inn en redusering. Eirik Bakke slo en svak pasning, Trond Olsen ble satt i gang og spilte fri Thiago Martins. Bakke forsøkte å rydde opp, men Martins fikk med seg ballen rundt både Bakke og Opdal og satte reduseringen i åpent mål.

Men Thorstein Helstad hadde ikke tenkt å gi seg. Det gikk bare et par minutter før han igjen slet seg forbi. Framspilt av Demba-Nyrén rykket Helstad forbi Rønning og plasserte ballen i lengste hjørne alene med Londak.

Bare fem minutter seinere var Helstad gjennom enda en gang. Mounir Hamoud løp ham opp og taklet, men Pavel Londak var på bærtur og blandet seg i samme situasjon. Glimt-keeperen og backen kolliderte, og Helstad var plutselig alene langt ute på høyresida med åpent mål. Avslutningen trillet mot det åpne målet, men Rønning kom styrtende og sklei ballen ut til corner.

Men Helstad fikk altså igjen sjansen på overtid etter at Mounir Hamoud felte Petter Vaagan Moen. Fra straffemerket satte han inn sitt tredje mål for kvelden.

Folkebørsen:

GODE MAKKERE:</B> Njogu Djemba-Nyrén startet kampen med en del merkelige skuddforsøk, men etterhvert spilte han seg opp i tospann med Helstad.