Helstad kan miste Hong Kong-tur

Thorstein Helstad var i går til MR-undersøkelse med sitt skadde kne, men Brann-spissen vet ennå ikke hva som er galt med kneet. I verste fall står Hong Kong-turen med landslaget i fare.

Landslagsspissen var til undersøkelse på Majorstua-røntgen i går kveld. Svarene på undersøkelsen er ennå ikke klare. Kneskaden har plaget Helstad den siste tida, og gjorde at han måtte stå over treningskampen mot Viking forrige helg.

- Det er en leddbånd-skade hvis det er noe i det hele tatt. Jeg håper på å få vite svaret på undersøkelsen i dag, sier Helstad til Dagbladet.no.

Thorstein Helstad er tatt ut i landslagstroppen som reiser til Hong Kong i januar. Nå frykter han at en eventuell skade kan sette en stopper for Asia-turen.

- Hvis det er noe stort så kan jo Hong Kong-turen gå i vasken, men jeg håper selvsagt ikke det, sier Helstad.

Brann-spissen har vært høyaktuell for Leeds den siste tida. Bergensavisen skriver i dag at Leeds har droppet interessen for Thorstein Helstad etter at klubben nå har leid Inter-spiss Robbie Keane ut sesongen. Manager David O'Leary skal ha mislikt Branns avslag på Leeds forespørsel om å benytte Helstad i treningskamp. I tillegg sier Leeds styreformann Peter Ridsdale at han ikke vil bruke mere penger på spillerkjøp før EU bestemmer seg for hva som skjer med overgangssummene i framtida.

- Vi får vente å se. Jeg har ikke snakket med Leeds. Jeg har heller ikke lest noe om dette. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med sesongoppkjøringen med Brann, sier Helstad.

Helstad ser fram til en rolig julefeiring hjemme på Hamar etter en hektisk høst med proffspekulasjoner, storspill for Brann og landslagsspill.

- Det har vært litt jag denne høsten. Men det har gått greit. Nå gleder jeg meg til en jul uten proffspekulasjoner, sier Helstad.

FRYKTER LEGEUNDERSØKELSE: Thorstein Helstad risikerer å måtte melde forfall til Hong Kong-turen.