Helstad matchvinner på overtid

Thorstein Helstad ble matchvinner to minutter på overtid da Austria Wien slo Bregenz 2-1 på bortebane i østerriksk eliteserie lørdag.

Serielederen tok dermed sin første seier på tre seriekamper og økte ledelsen til 13 poeng. Men det holdt hardt mot nestjumbo Bregenz, som i lange perioder dominerte kampen.

Hjemmelaget tok også ledelsen ved Berchtold. Vladimir Janocko utlignet få minutter senere på frispark, men det var mye som ikke stemte i Austria-laget. På vei ut til pause havnet lagkameratene Eric Akoto og Krzysztof Ratajczyk i håndgemeng.

Akoto ble igjen i garderoben og ble erstattet av Raymond Kvisvik. Helstad kom inn mot slutten av kampen, og på overtid avgjorde sistnevnte kampen da han avsluttet en hurtig kontring.

- De gjorde det vanskelig for oss, men vi vendte kampen og var det beste laget i 2. omgang, sa Austria-trener Christoph Daum.

De to klubbene har til sammen fem nordmenn i stallen, men bare Jan Ove Pedersen (Bregenz) spilte fra start lørdag. Han ble byttet ut ved pause. Verken Bjørn Otto Bragstad (Bregenz) eller Sigurd Rushfeldt (Austria) spilte.

NTB