Helstad mer enn «bare» toppscorer

BERGEN (Dagbladet): Brann - Tromsø 3-1. - Det er deilig å puste Thorstein Helstad i nakken når det gjelder toppscorertittelen, sier Petter Furuseth Olsen. I går scoret han to.

Men han har mye å takke spissmakker og toppscorerrival Helstad for. I tillegg til å være toppscorer er Helstad er nemlig også en superkelner som serverer målgivende på sølvfat.

I går var det tydelig igjen: Helstad var ofte langt tilbake på banen, møtte oppspillene og serverte ballen videre til den som skulle være mest sulten. En gang var det Petter Furuseth Olsen som fikk superoppvartning: Hanstveit fosser opp fra sin venstrebackplass, Helstad møter, forserer en Tromsø-forsvarer og legger ballen på lissen til Furuseth Olsen.

Statistikken viser at Helstad i tillegg til å være toppscorer er blant landets aller beste tilretteleggere. Før gårsdagens 3- 1-seier over Tromsø var det bare lagkamerat Raymond Kvisvik som hadde flere målgivende enn Helstad.

- Samarbeidet fungerer bedre og bedre. Det er meningen at vi skal veksle på å møte oppsillene. Noen ganger er det meg, andre ganger Petter. For mitt vedkommende gikk det helt greit i dag, sier Helstad til Dagbladet.

At det gikk «helt greit» er vel noe beskjedent. Hadde han goalet de to gangene han var alene med keeper, hadde han nærmet seg de virkelig store høydene på spillerbørsene. Men han scoret da ett.

- Okay, da. Det gikk veldig bra. Men jeg skulle vel ha scoret et mål eller to til, ja, sier Helstad.

- Det er litt deilig å puste Thorstein i nakken. Men for all del, det er ikke noe prestisje i det, sier Olsen, som nå har sju eliteseriefulltreffere på kontoen.

- I dag var vi vanvittig bra. Særlig førsteomgangen var imponerende, mener Brann-trener Teitur Thordarson.