Helstad og Ivers ute - Bjørkøy inn

Hareide tør ikke bruke spissene.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Åge Hareide må klare seg uten av spissene sine mot Argentina onsdag kveld.

Før ettermiddagens trening fortalte landslagssjefen at Steffen Iversen  og Thorstein Helstad ikke ble funnet friske nok under en legeundersøkelse tidligere i dag.

Etter dagens trening varslet landslagsledelsen at John Anders Bjørkøy blir hentet inn i troppen.

For risikabelt

- Helstad og Iversen er ikke klare. Det ville være for risikabelt å bruke dem med tanke på klubbenes program framover, og våre kamper framover. Begge spillerne var i planene mine, så nå må vi se på andre spillere, spesielt Daniel Braaten, sier Hareide.

Iversen sleit med en vond legg, og før helgen håpet RBKs medisinske støtteapparat at akupunktur ville redde landskampen. Helstad pådro seg en liten strekk forrige helg, og Hareide håpet han ville bli klar til privatkampen mot Messi og co.

Landslagslegen Thor Einar Andersen fastslår at Helstad og Iversen er i bedring, men ikke kampklare.

- Nei, dette er en medisinsk vurdering. Vi vil ikke ta noen sjanser med de to, sier Thor Einar Andersen til Dagbladet.no.

Carew kampklar

NORDMENN PÅ TOPPSCORERLISTA: Thorstein Helstad (t.v) og Steffen Iversen har scoret 13 og 10 mål i serien. Nå står de begge over mot Argentina. Foto: Scanpix
NORDMENN PÅ TOPPSCORERLISTA: Thorstein Helstad (t.v) og Steffen Iversen har scoret 13 og 10 mål i serien. Nå står de begge over mot Argentina. Foto: Scanpix Vis mer

John Carew hadde trøbbel med pusten etter en trøkk i brystet da Aston Villa møtte Newcastle i helga, men meldte seg selv frisk på treninga i dag.

- Det føles bra nå, jeg er klar igjen. Det er ikke snakk om brist, det var over ribbeina. Jeg sleit med å få oksygen, men jeg er fin nå, sier sier Carew til Dagbladet.no.

Erik Nevland er allerede hentet inn i troppen. Groningen-spissen erstatter VIFs midtstopper Kjetil Wæhler, som meldte forfall i går kveld.

Helstad og Ivers ute - Bjørkøy inn