Helstad og Mjelde hyllet fansen

Toppscoreren scoret fire da Brann knuste Viking 5-2.

(Dagbladet.no): Brann – Viking 5-2


I kveld kan Bergen og Brann endelig feire seg selv med gullmedaljene rundt halsen. Thorstein Helstad scoret fire mål da Brann rullet over Viking og vant 5-2.

Spillerne og støtteapparatet har akkurat fått gullmedaljene rundt halsen til enorm jubel på et smekkfullt Brann Stadion.

Én etter en steg de frem for å motta gullmedaljen av Sondre Kåfjord - til unison hyllest på Stadion. 

Det var en stolt og beveget Brann-trener Mons Ivar Mjelde som snakket til Stadion etter å ha fått gullmedaljen.

- Dette er en stor dag for Sportsklubben Brann, og vi har fått en fantastisk støtte fra dere, den 12. mann. Tusen takk!, sa Mjelde, før han fortsatte:

- Vi har ikke tapt én eneste hjemmekamp i år, og det er mye deres fortjeneste.


Thorstein Helstad synes dette gullet overgår det han har opplevd i Trondheim som RBK-spiller.

- Det sitrer i kroppen nå. Jeg har vært mer delaktig i dette gullet enn jeg var i RBK. Vi gir publikum det de fortjener, sa Helstad til TV2 før han gikk for å motta gullemedaljene i gull-drakt.

Og for en fest heltene i rødt vartet opp med.


Angreps-eksplosjon
Det var det vakreste fyrverkeri av en første omgang, med Thorstein Helstad og Erik Huseklepp som de flotteste rakettene.

Men det var den hjemvendte sønn Azar Karadas som først satte fyr på Brann Stadion.

Vi hadde bare spilt sju minutter da Erik Huseklepp satte fart og perfekt spilte igjennom kraftspissen. Karadas la ballen til rette og bøyde den vakkert i lengste kryss forbi en sjanseløs Thomas Myhre i Viking-målet.

Uwe Rösler varslet før kampen at det kunne bli ubehagelig for Brann og møte Viking, men i første omgang var det det i så fall i svært korte øyeblikkk.

For Branns temposterke angrep terroriserte de mørkeblå gjestene.

Halvtimen var spilt da Huseklepp igjen viste seg fram i tilrettelegger-rollen. Bakromsballen var skar igjennom Viking-forsvaret, og i Thorstein Helstad brukte alle midler for å riste av seg Børre Steenslid. Alene med Thhomas Mhyre tuppet toppscoreren ballen forbi og satte den enkelt i det tomme målet.

TOPPSCORER: Thorstein Helstad kronet en enorm sesong med å score fire mål hjemme mot Viking i kveld. Foto: Marit Rommedal/Scanpix
TOPPSCORER: Thorstein Helstad kronet en enorm sesong med å score fire mål hjemme mot Viking i kveld. Foto: Marit Rommedal/Scanpix Vis mer


Helstads andre
Viking hadde i perioder ballen mye, men sleit med presisjonen i angrepsspillet. Peter Ijeh var nærmest scoring for Viking da han tuppet et Berg-innlegg like til side for mål etter et kvarter.

Men der Viking var ubesluttsomme og upresise, var hjemmelaget klinisk presis og dødelig effektiv.

To minutter før pause gikk Brann-festen over til å bli en Viking-ydmykelse.

Haasann El Fakiri spilte fint rett opp i beina til Karadas. Tanksenteren vendte opp og spilte igjennom en Thorstein Helstad som timet løpet sitt helt perfekt.

Alene med Thomas Myhre bredsidet toppsocoreren enkelt inn sitt 20. mål for sesongen.

En 1.omgang for Brann-evigheten ble kronet på vakreste vis.


Alt Viking-håp ute
Uwe Rösler sa antakelig noen velvalgte ord i pausen, og Viking gikk rett i angrep.

Det lille som ble skapt av nytt håp, ble derimot drept av superduoen Huseklepp - Helstad etter tre minutter.

Helstad og Mjelde hyllet fansen

Driblefanten, publikumsfavoritten og hurtigtoget Huseklepp dro seg igjen glimrende fri på kanten og stakk Helstad rett inn i bakrommet.

Helstad beholdt sin toppscorer-ro og la enkelt ballen over Myhre i Viking-målet.


Parademarsj
Resten av kampen ble som forventet en parademarsj for Brann til tonene av ”Gullet ska hem”, ”Vi e Brann, Bergens stolthet”, ”Nystemten” og ” Huseklepp, Huseklepp, Huseklepp”.

Bare så det er sagt: Erik Huseklepp herjet i samtlige 90 minutter i kveld. Bli ikke overrasket om han er med i Åge Hareides neste landslagstropp.

Viking reduserte to ganger før kampen er over:

• 78.min: Samuelsen spiller glimrende til Berg, og dansken legger ballen til rette på et touch. Akkurat som Karadas i første omgang, bøyer Berg ballen vakkert i lengste kryss.

• 80.min: Berg stikker igjennom Vidar Nisja, og den tidligere Bryne-spilleren hamrer ballen under beina på Brann-keeper Håkon Opdal.

Men spennende ble det aldri. Erik Huseklepp brukte de siste ti minuttene til å ha sitt eget lille show ute på høyrekanten, og på overtid satte Helstad inn sitt fjerde for kvelden – sitt 22. Tippeligamål for året på straffe.

Helstad og Mjelde hyllet fansen

Og alt var perfekt i Bergens gullfest.

<B>STARTET BALLET:</B> Azar Karadas feirer sitt 1-0-mål med en aldri så liten dans.
<B>ENDELIG:</B> Slike jubelscener har det vært mange av i år på Brann Stadion.