Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helstad og Vaagan Moen kan kjøpe seg fri fra Brann

Dom fra Idrettens voldgiftsrett kan bli like viktig som Bosman for fotballspillere.

• Dagbladet.no i mars 2007: Også Chelseas Lampard kunne kjøpe seg fri

Thorstein Helstad kan, ved sesongslutt, si opp kontrakten sin med Brann og gå til en annen klubb for to millioner kroner.

Dommen som gjør dette mulig, kom i går, og det er Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Lausanne som har tatt avgjørelsen, skriver Bergens Tidende.

-12 år etter Bosman er dette en ny revolusjonerende avgjørelse som gir spillerne en større frihet i forhold til klubbene, sier Fraser Wishart.

Lederen i den skotske spillerforeningen har kjempet for Andy Websters sak i snart to år. Nå er den vunnet på alle fronter i CAS.

Avgjørelsen som er tatt innebærer at alle spillere som har signert en kontrakt før fylte 28 år kan si opp avtalen når den er minimum tre år gammel.

Var spilleren over 28 år da avtalen ble inngått, kan kontrakten sies opp når den er minimum to år gammel. Disse kravene har Helstad innfridd ved sesongslutt, skriver Bergens Tidende.

• Les også: Har tidenes forhandlingskort - kan tjene 100 millioner

ER SIKRET RETT TIL Å GÅ: En spiller som Thorstein Helstad har kontraktsforhold som innebærer at han kan kan betale seg ut av avtalen.
Det fastslås i en ny dom fra Idrettens voldgiftsdomstol. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet.no
ER SIKRET RETT TIL Å GÅ: En spiller som Thorstein Helstad har kontraktsforhold som innebærer at han kan kan betale seg ut av avtalen. Det fastslås i en ny dom fra Idrettens voldgiftsdomstol. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet.no Vis mer

Det samme er tilfelle for Petter Vaagan Moens del. Han var under 28 år, men har allerede vært i klubben i tre år. Det innebærer at han har to år igjen av kontrakten og må betale to årslønner i kompensasjon. Totalt under 1,5 millioner kroner.

Brann måtte betale 10 millioner kroner for spilleren da han ble hentet fra HamKam.

CAS slår fast at klubber verken har juridisk eller moralsk grunn til å kreve markedspris i kompensasjon fra spilleren i saker som dette.

• Les også: Ukjent regel åpner for billigsalg

(NTB)

image: Helstad og Vaagan Moen kan kjøpe seg fri fra Brann
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media