Helstad reddet Le Mans igjen

Matchvinner mot Metz. - En lettelse.

HELSTAD BLE HELT: Thorstein Helstad avgjorede bortekampen mot Metz etter 82 minutter, hans sjuende mål på 12 kamper for Le Mans denne sesongen. Foto:  AFP PHOTO / JEAN FRANCOIS MONIER
HELSTAD BLE HELT: Thorstein Helstad avgjorede bortekampen mot Metz etter 82 minutter, hans sjuende mål på 12 kamper for Le Mans denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / JEAN FRANCOIS MONIERVis mer

(Dagbladet): Thorstein Helstad er i ferd med å bli en nøkkelmann for Le Mans i kampen for opprykk.

Fredag kveld ble 33-åringen den store helten da Metz ble slått 1-0 på bortebane, med en scoring åtte minutter før full tid.

- Det var ikke noe spektakulært mål, men av typen jeg scoret en del av før i tida. Det kom et innlegg fra venstre side hvor jeg dukket opp på bakre stolpe og satte den i mål fire meter. Enkelt, men man skal jo være der, sier Helstad til Dagbladet.

Det var hans andre kamp på rad med scoring, og det sjuende totalt på de 12 kampene han har spilt til nå. Det holder til en annenplass på den totale toppscorerlista i Ligue 2.

Le Mans tok tilbake tabellteten takket være Helstads mål i kveld, på det som ellers var en dårlig dag for hele laget.

- Det var ikke noen stor forestilling fra vår side, og vi var langt under pari gjennom nesten hele kampen. Men at vi vinner på en dårlig dag er ganske sterkt. Det var vår femte seier på bortebane av åtte mulige, sier Helstad.

- Hvordan var innsatsen din foruten scoringen?

- Som resten av laget, vi var ikke oppe på nivået vi pleier. Det ble en slitekamp med mye løping etter ballen. Det var ekstra viktig å vinne i kveld, ettersom en del av de andre topplagene tapte, sier han.