Helstad reddet Lillestrøm fra tre strake hjemmetap

Men hindret også de gulkledde i å ta tre poeng.

• Lillestrøm - Aalesund 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter en fartsfyllt, men målløs førsteomgang, scoret lagene én gang hver de siste 45 på Åråsen i kveld. Daniel Arnefjord sendte Aalesund i ledelsen, mens Thorstein Helstad utliknet for hjemmelaget.

Helstad stod også i veien da Palmi Rafn Palmason så ut til å sende Kanarifuglene i ledelsen ikke lenge før slutt, og var såleder både helt og synder.

- Dette var nok underholdende for den nøytrale tilskueren, sa Magnus Haglund til CMore etter kampen.

Haglunds svenske trenerkollega i Aalesund, Jan Jönsson, synes det var surt å ikke få med seg tre poeng.

- Vi har litt marginer mot oss for tida, så det er surt å ikke vinne her i dag. Men vi har fortsatt heng på tredjeplassen, sa han til CMore.

Stolpeskudd Kampens første store hendelse skjedde etter drøyt fem minutter. Aalesund-spiss Abderrazak Hamed-Allah var på vei gjennom, før han ble hindret av Fredrik Stoor akkurat på 16-meteren. Ikke langt unna straffe og rødt kort, men det ble frispark og gult kort. Hamed-Allah forsøkte selv å omsette frisparket, uten å få ballen forbi Kenneth Udjus.

Det gjorde Aalesund-spissen noen minutter seinere. Demar Philips fyrte av først, og på returen dukket mannen med elleve nettkjenninger i årets Tippeliga opp. At Hamed-Allah fikk ballen forbi Udjus hjalp derimot ikke, for denne gangen stod stolpen i veien.

Aalesund nærmest For Lillestrøm var det Moryke Fofana som først testet skuddfoten skikkelig etter en halvtime. Han fikk godt treff, men Sten Grytebust var i full strekk og slo ballen unna.

Noen minutter etterpå var gjesten frampå igjen. Demar Philips utnyttet bakrommet bak Lillestrøm-forsvaret og kom aleine med Udjus. Sisteskansen hindret derimot Philips i å score. På returen dukket selvsagt Hamed-Allah opp. Han fikk god tid til å sikte, uten at det hjalp, for skuddet gikk over mål.

Dermed stod det 0-0 til pause, etter en førsteomgang hvor Lillestrøm kanskje styrte spillet, men Aalesund hadde de største sjansene.

Arnefjords første Andreomgangs første mulighet kom på et frispark fra 30 meter. Aalesund-back Jo Nymo Matland klinket til på realt Ronaldo-vis - i tverrliggeren bak en utspilt Udjus.

Og det var sunnmøringene som stod for farlighetene de siste 45 også. Philips og Hamed-Allah fortsatte å være toneangivende på Åråsen. Sistnevnte fikk en stor mulighet aleine med Udjus etter en drøy time. Barrantes tredde jamaicaneren gjennom, men Lillestrøms sistekanse reddet - igjen.

SKALLET BALLEN: Daniel Arnefjord sendte gjestene fra Ålesund i ledelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKALLET BALLEN: Daniel Arnefjord sendte gjestene fra Ålesund i ledelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Etter 64 minutter var derimot Lillestrøm-keeperen sjanseløs. Fredrik Carlsen slo en kort corner til Demar Philips og fikk ballen tilbake, før han serverte den på pannebrasken til Daniel Arnefjord. Fra kloss hold skallet midtstopperen ballen i mål, og Arnefjords første scoring for sesongen sendte Aalesund i ledelsen.

Helstad scoret og reddet Thorstein Helstad erstattet Erling Knudtzon for Lillestrøm etter 72 minutter. Minuttet seinere viste han hvorfor. Stian Ringstad bøyde et innlegg inn fra venstresida. Inne i feltet ventet Helstad, og 36-åringen var iskald da han steg til værs og headet inn utlikningen.

Da det var spilt 81 minutter stod imidlertid Helstad i veien. Palmason headet ballen forbi Udjus, men på målstreken stod 36-åringen fra Hamar. Han rakk ikke reagere, og hindret redd og slett 2-1 for sitt eget lag.

Like etterpå fikk Palmason en ny mulighet. Fra kort hold kastet han seg fram på et innlegg. Denne gangen traff han ikke ordenlig, og skuddet gikk himmelhøyt over.

Aalesund var ikke ufarlige i sluttminuttene de heller. På en corner fra venstre satte Hamed-Allah hodet til ballen. Spissen traff godt, men Kenneth Udjus vartet opp med et tigersprang av en feberredning.

På overtid av overtiden fikk Barrantes en gigantisk mulighet til å ta med alle tre poengene tilbake til Sunnmøre da han kom aleine med Kenneth Udjus. Sistekansen var derimot i det umulige hjørnet, og det endte dermed 1-1 på Åråsen.

SUPERINNBYTTER: Thorstein Helstad trengte ikke mange minuttene på banen før han hadde notert seg for scoring. Til venstre en lykke Bjørn Helge Riise. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SUPERINNBYTTER: Thorstein Helstad trengte ikke mange minuttene på banen før han hadde notert seg for scoring. Til venstre en lykke Bjørn Helge Riise. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer