Helstad roser pausegrepet

Reddet poeng da han fikk selskap av Azar Karadas på topp.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Brann 1-1.

Det så ut til å gå mot hjemmeseier på Lerkendal. Men fjorårets toppscorer og tidligere RBK-spiss Thorstein Helstad ville det annerledes, og sørget for 1-1 ti minutter før slutt.

- Jeg synes det fungerte veldig bra mellom Azar og meg på topp i dag. Jeg var der på rett sted til rett tid, litt sånn typisk Helstad-scoring, sier Helstad til Dagbladet.no.

Han er glad for at han fikk selskap av Azar Karadas på topp etter pause. Karadas skal egentlig være midtstopper denne sesongen, men da han ble sendt framover på banen - da ble det litt mer trykk i Brann.

Måljegeren Helstad har nå scoret åtte på ti kamper - noe som er intet mindre enn imponerende. Han har scoret i de fire siste kampene, og bare forrige kamp mot Molde endte med tap.

Da Brann slo Vålerenga 1-0, scoret Helstad kampens eneste mål. Uka etter ble det 2-1 borte mot Viking, og Helstad puttet andremålet til bergenserne. Og i kveld reddet han altså poeng igjen.

- Jeg synes ikke vi var så veldig gode i dag. Men lufta gikk etter hvert ut av Rosenborg, og de løpte seg tomme. Da kom vi mer inn i kampen. Torstein var veldig bra i dag, sier Mons Ivar Mjelde. 

Skadd under oppvarmingen

MÅL NUMMER ÅTTE: Thorstein Helstad scoret mot gamle lagkamerater og sikret Brann-poeng i Trondheim. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
MÅL NUMMER ÅTTE: Thorstein Helstad scoret mot gamle lagkamerater og sikret Brann-poeng i Trondheim. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Det var duket for storoppgjør da Rosenborg tok i mot fjorårets mester Brann i et strålende sommervær på Lerkendal i avslutningen på vårsesongen. Oppgjøret som ifølge statistikken «aldri» ender målløst.

Rosenborg hadde muligheten til å ta sin fjerde strake seier og passere Brann på tabellen, mens Mons Ivar Mjelde var på jakt etter sin første seier på Lerkendal som Brann-trener. Vi må nemlig helt tilbake til 1999 sist rødtrøyene tok tre poeng på Lerkendal, da med 3-2.

Kvelden kunne imidlertid ha startet bedre for Rosenborg. Midtstopper Kris Stadsgaard skadet seg nemlig under oppvarmingen, og kunne dermed ikke starte kampen. I stedet gikk Vadim Demidov inn i rollen som midtstopper, etter flere kamper som defensiv midtbanespiller.

Det var en forsiktig start fra begge lag, men det var hjemmelaget som var best og hadde ballen mest i åpningsminuttene. Kampen var ikke mer enn 11 minutter gammel da Rosenborg hadde hjørnespark, og idet hjørnesparket ble tatt holdt Eirik Bakke igjen Steffen Iversen inne i feltet - og det rett foran øynene på dommer Espen Berntsen.

- Småguttefotball

Berntsen nølte ikke lenge før han pekte på straffemerket. Eirik Bakke fikk dessuten gult kort, og må dermed stå over Branns neste seriekamp mot HamKam.

- Eirik ser ikke på ballen i det hele tatt og holder meg i armen. Det var et klart straffespark, for det er idiotisk av ham å gjøre det, sier Iversen til TV 2.

Bakke er ikke enig - og mener at håndhevingen av regelverket har gått over styr.

Helstad roser pausegrepet

- Jeg holder ham litt, men det er ikke småguttefotball vi driver med. Det skal jo være straffe på alt i Norge for tida. Nå må vi slutte, sier en oppgitt Bakke.

Fortjent ledelse

I likhet med Viking-kampen på søndag fikk Steffen Iversen igjen sjansen fra 11-meteren. Straffen var ikke spesielt god, men nok til å sende Rosenborg i føringen med 1-0. Det var en fullt fortjent ledelse, for det var trønderne som skapte absolutt mest i starten av kampen.

Som Helstad har Iversen også scoret i fire kamper på rad nå.

Brann, som for øvrig startet med hele fire (Azar Karadas, Hassan El Fakiri, Jan Gunnar Solli og Thorstein Helstad ) tidligere RBK-spillere, ble nektet å komme til sjanser. Spesielt Alejandro Lago var strålende bak, og stoppet både Helstad og Robbie Winters ved flere anledninger. Det sto 1-0 til hjemmelaget ved pause, noe som var helt fortjent.

Etter hvilen kom Brann mer inn i kampen. De slet med å komme til sjanser, men hadde ballen langt mer enn i den første omgangen. I pausen byttet Brann-trener Mons Ivar Mjelde ut Winters og satte inn Olafur Bjarnason. Dermed ble Karadas sendt på topp sammen med Helstad. Det skulle vise seg å være et smart trekk. Hodesterke Karadas vant mye av duellene, og gjestene kom etter hvert til flere sjanser. Rosenborg skuffet stort i denne omgangen.

- Jeg er fornøyd med at vi kommer tilbake etter å ha ligget under. I andre omgang blir det slått mye baller opp på meg, og da blir det straks mer trøkk rundt 16-meteren. Synes vi får mer grep om kampen, sier Karadas. 

Skuffet Hamrén

Det så ut til å gå mot hjemmeseier, men ti minutter før slutt vant Azar Karadas en hodeduell, og ballen havnet hos Hassan El Fakiri. Han fant Helstad som bare kunne sette ballen i mål fra kort hold. 

Brann var farlig frempå flere ganger etter scoringen, men flere mål kom ikke, dermed 1-1 og poengdeling på Lerkendal.

- Det er skuffende at vi bare fikk med oss ett poeng. Vi hadde kontroll på kampen, men det ble litt for omstendig den siste tredjedelen. Jeg er alt i alt fornøyd med innsatsen og kvaliteten på spillet, sier RBK-trener Erik Hamrén.

PS! Selv om dette var siste seriekamp for lagene før EM-ferien, kan de ikke reise til syden riktig ennå. Lørdag spiller RBK mot Kristiansund i cupen, mens Brann møter Austevoll.

Folkebørsen:

SCORET PÅ NY STRAFFE: Steffen Iversen satte inn nok et straffemål - og denne straffen var riktig idømt også.
RBK BEST: Roar Strand og Rosenborg skapte mye mer enn Eirik Bakkes & Co.