Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helstad senket gamleklubben

Sikret Brann-sølvet da han omsider slapp til fra start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brann-HamKam 2-1.

Thorstein Helstad fikk omsider sjansen til å spille fra start, og takket med å senke gamleklubben HamKam med to scoringer.

Han startet snuoperasjonen på overtid i første omgang, da HamKam ledet 1-0 - og gjerne kunne ledet mer.

- I første omgang var vi veldig dårlige, og HamKam var bedre enn oss. Vi var heldige som fikk uavgjort til pause. I andre omgang var vi mye bedre, sa Thorstein Helstad til TV 2 Zebra rett etter at han ble tatt av banen et snaut kvarter før full tid.

- Det er lenge siden jeg har spilt så mye. Kroppen er litt sliten og knærne litt slitne, forklarer han selv byttet med.

Han er klar over at det har vært stilt store forventninger til ham, og er lettet over at han klarte å innfri.

- Det var veldig gøy. Det er viktig at jeg klarte å prestere da jeg fikk muligheten.

Ingen fyr og flamme i duellene

SIKRET SØLVET: Thorstein Helstad berget de bergenske sølvmedaljene med to scoringer mot gamleklubben HamKam. I tillegg får han gullmedalje fordi han spilte for Rosenborg i vårsesongen. Foto: Scanpix
SIKRET SØLVET: Thorstein Helstad berget de bergenske sølvmedaljene med to scoringer mot gamleklubben HamKam. I tillegg får han gullmedalje fordi han spilte for Rosenborg i vårsesongen. Foto: Scanpix Vis mer

Brann, og spesielt trener Mons Ivar Mjelde, har brukt den siste uka på å snakke om viktigheten av å sikre sølvet.

Fra start i kveld så det ikke ut som om det budskapet var nådd helt inn hos spillerne.

HamKam-gutta, som kjempet for fornyet liv i Tippeligaen, ville mer i alle dueller før pause. Derfor var det også de som fikk de største sjansene, selv om det ikke var så mange av dem i første omgang.

Men Oluwasegun Abiodun og Markus Ringberg hadde hvert sitt skudd over mål fra god posisjon.

Fortjent borteledelse

To minutter før pause fikk Abiodun imidlertid det som så ut som en håpløs oppgave: Alene med ballen i feltet, med ryggen mot mål og fire Brann-spillere rundt seg. Men nigerianeren tverrvendte, og plasserte ballen inn ved høyre stolperot.

En høyst fortjent HamKam-ledelse.

HamKam hadde også en gigantsjanse til å øke ledelsen rett før første omgang var over. Først var det bare en praktredning fra Håkon Opdal som stoppet frisparket til Ramiro Corrales fra 20 meters hold, mens Armann Bjørnsson reddet returen fra Ringberg på streken.

Så skulle HamKam trolig hatt en corner, men i stedet fikk Brann utspill fra Opdal. Det stusset Sæternes gjennom til Helstad, som pirket ballen mellom beina på en HamKam-forsvarer og forbi Rønningen ett minutt på overtid.

HamKam fortsatte å skape problemer for de røde noen få minutter etter pause, men så tok Brann gradvis over. Martin Andresen fikk styre kampen fra midtbanen.

Ny Helstad-treff

13 minutter inn i andre omgang spilte han fram Helstad, som vendte av en forsvarer og dunket inn 2-1 ved nærmeste stolpe.

Brann fortsatte å holde grepet om spillet utover i omgangen, uten å skape de helt blanke målsjansene.

HamKam forsøkte å krige inn utlikningen ved å sette Knut Henry Haraldsen som spiss. Det ga et par gode muligheter på tampen, men Opdal slo den største til corner.

Ivar Rønningen var med i angrep på to cornere på overtid, og Petter Vaagan Moen kunne satt et kontringsmål i åpent nett, men enten sleivet han, eller han forsøkte uselvisk å spille til Migen Memelli, som ble vinket av for offside.

Brann fikk sølvmedaljene på stadion etter kampen, mens HamKam lever farlig en uke til.

-Ikke like god på trening

Mons Ivar Mjelde måtte selvsagt svare på hvorfor han ikke har sluppet til Helstad fra start tidligere.

- Han har vel ikke vært like vass i trening, men vi har sett framgang hos ham. Dette var kjekt for ham, og også bra for oss, sier Mjelde til TV 2 Zebra.

Brann-treneren gjentar at sølvet var viktig for Brann.

- Det var synd at Rosenborg også vant, ellers kunne det jo blitt spennende litt til, smiler Mjelde.

Det ville vel uansett vært en spenning av det høyst teoretiske slaget. Nå slipper vi å regne på hvilke mirakler som måtte inntruffet neste helg.