Helstad spilte ti, scoret to

Thorstein Helstad spilte de ti siste minuttene da Austria Wien møtte Sjakhtjor Donetsk i UEFA-cupen, og scoret to ganger.

Dermed vant den østerrikske klubben hele 5-1 i sin første europacupkamp siden 1995. Det sto 3-1 da Helstad entret banen til fordel for selveste Djalminha i det 80. minutt, og med scoringer i det 84. og 87. minutt gjorde hedmarkingen returkampen til en formalitet.

- Dette var sensasjonelt bra. Vi kunne vunnet 8-1. Den beste kampen siden jeg kom til Austria, sa spissen Radoslaw Gilewicz, mens trener Walter Schachner manet til nøkternhet foran returkampen.

Etter at Ole Gunnar Solskjær har vært superinnbytteren blant norske proffer, har John Carew og Helstad gått ham en høy gang den siste uka. I helgen spilte Carew ti minutter og scoret to mål for Valencia, tirsdag kopierte Helstad ham.

Gjestene fra Ukraina scoret først på Happel-stadion, men Vladimir Janocko vendte kampen med to mål på tre minutter, det første et knallskudd i krysset på en frisparkretur fra muren. Djalminha la på til 3-1 da han lobbet inn et straffespark rett før halvtid.

Så ble det ikke flere mål før Helstad entret banen, selv om gjestenes Subov ble utvist tidlig i 2. omgang for en takling i knehøyde.

- Etter det tidlige ledermålet gjorde vi alt feil, men honnør til Austria som er et godt lag, sa ukrainernes italienske trener Nevio Scala.

Helstad var eneste nordmann i aksjon. Raymond Kvisvik forble på benken, mens Sigurd Rushfeldt fortsatt er skadet.

(NTB)