Helstad tilbake i landslagvarmen

Erstatter skadd Carew mot Irland.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Thorstein Helstad (tv) er tilbake i landslagstroppen for første gang på over ett år. John Carews skade baner vei for Le Mans-spissen.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / JEAN FRANCOIS MONIER
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Thorstein Helstad (tv) er tilbake i landslagstroppen for første gang på over ett år. John Carews skade baner vei for Le Mans-spissen.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / JEAN FRANCOIS MONIERVis mer

(Dagbladet): John Carews forfall til kampen mot Irland 17. november åpner for Thorstein Helstads tilbakekomst i landslaget.

33-åringen ble mandag kalt inn i Egil «Drillo» Olsens landslagstropp for første gang på over ett år.

Sist Le Mans-spissen var i aksjon med flagget på brystet, var i den avsluttende VM-kvalifiseringskampen mot Makedonia 9. september i fjor. Da scoret han Norges første mål i 2-1 seieren på Ullevaal.

Helstad har vist fin scoringsform så langt denne sesongen, og står med sju fulltreffere i serien for Le Mans, som topper Ligue 2 etter 14 serierunder. Laget rykket ned fra øverste divisjon i Frankrike i vår.

Da Dagbladet pratet med Helstad for noen uker siden, understreket han at han fortsatt har landslagsambisjoner, og nå har han fått belønning for gode prestasjoner denne høsten.

- Landslaget har hatt utrolige resultater i det siste, og Moa, Carew og Huseklepp har vært i veldig god form. Så det er forståelig at jeg ser landskampene på TV, det har jeg ingen problemer med å akseptere. Men jeg har alltid et mål om å være på landslaget, det er utrolig gøy å være med gjengen. Jeg kan nesten ikke gjøre noe annet enn å prestere, sa Helstad.