Helstad tilbake til Bergen

Rosenborg selger Thorstein Helstad til Brann.

(Dagbladet.no): Rosenborg og Brann ble i kveld enige om en overgang for Thorstein Helstad.

- Det stemmer at vi klubbene er enige om betingelsene for et salg. Nå gjenstår bare den medisinske testen og Helstads personlige kontrakt, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.no.

Til Bergen i kveld

Helstad lander i Bergen i kveld og skal gjennomgå medisinsk test allerede i morgen formiddag, skriver Brann.no. Den personlige kontrakten vil også bli diskutert i morgen.

- Vi har jobbet med dette en stund så når det lykkes er det veldig fint. Jeg har vært med på å selge Thorstein, og det er enda hyggeligere å kjøpe ham tilbake, sier daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, til Dagbladet.no.

Branns gamle storscorer, Thorstein Helstad, er dermed på vei tilbake til klubben han var toppscorer for. Spissen scoret 62 mål på 124 kamper for klubben fra 1998 til 2002.

- Thorstein har et veldig godt navn her i Bergen og scoret vanvittig mye da han var her sist. Vi er veldig glade for å styrke stallen vår med ham, sier Dahl. Han regner ikke med noen problemer rundt den personlige kontrakten til Helstad.

- Nei, her er det bare små detaljer som gjenstår. Det avgjørende er at Thorstein ønsker å komme tilbake til Bergen, og det gjør ham. Vi regner med å spikre avtalen i morgen.

Måtte slanke stallen

Nils Skutle legger ikke skjul på at det ikke er lett å selge Helstad til en sterk konkurrent.

- Det er ingen lett beslutning å ta, men det er mange hensyn som spiller inn her, både interessen fra andre klubber og spillerens ønsker. Men vi har en veldig bred stall i Rosenborg, og det lå i kortene at noen kom til å gå etter vårsesongen, sier Skutle.

RBK-direktøren sier klubben ikke har noen planer om å erstatte Helstad.

Helstad var toppscorer for Brann og i Tippeligaen i 2000 og 2001. Han spilte i Austria Wien fra 2002 til 2004, før han ble solgt til Rosenborg. Han har 34 seriekamper og har scoret 15 mål for RBK.

TILBAKE: Thorstein Helstad var stor suksess i Brann sist han var i klubben. Nå er han så godt som klar for Bergenslaget igjen.