FÅR NY DRAKT: Her har Thorstein Helstad kastet Le Mans-trøya etter scoring for Le Mans mot Nantes 27. mai i år. Neste sesong spiller han i trøya til Monaco, og skal forsøke å skyte den falne storheten tilbake i Ligue 1. Foto: Jean-Francois Monier, AFP/Scanpix
FÅR NY DRAKT: Her har Thorstein Helstad kastet Le Mans-trøya etter scoring for Le Mans mot Nantes 27. mai i år. Neste sesong spiller han i trøya til Monaco, og skal forsøke å skyte den falne storheten tilbake i Ligue 1. Foto: Jean-Francois Monier, AFP/ScanpixVis mer

Helstad vil skyte Monaco tilbake til Ligue 1

Skrev to års kontakt.

(Dagbladet): Thorstein Helstad har skrevet to års kontrakt med Monaco, som rykket ned fra fransk Ligue 1 sist sesong.

- Det er en stor utfordring. Jeg har trivdes i Franrike, og da Monaco kom på banen fristet det veldig. Det blir gøy å prøve å få dem opp igjen, sier Helstad til Dagbladet på telefon fra flyplassen på vei hjem til Norge.

Helstad har også vært ønsket av Vålerenga, men vil ikke si hvilke alternativer det sto mellom da han tok det endelige valget.

- Jeg trenger vel ikke si hvem det sto mellom, men det var såpass attraktivt det Monaco kom med, at det fristet veldig. Og Monaco er jo ikke noe dårlig sted å bo, sier Helstad.

I Monaco blir han «nabo» med blant andre Thor Hushovd og Petter Solberg.

Til mandag reiser han tilbake til Monaco for å slutte seg til sin nye klubb.

I går sa Monaco-trener Laurent Banide det som ble uoffisielt kjent forrige uke - at Thorstein Helstad var i ferd med å bli klar for klubben.

- Dette er en spiller som snart signerer med oss. Det er viktig å ha spillere som kjenner Ligue 2, spillere som har erfaring, sa Banide til radiokanalen RCM.

Helstad scoret 21 mål for Le Mans i 2. divisjon, men var bosmanspiller etter sesongen.