TANKEVEKKER: U21-trener Leif Gunnar Smerud var ikke nådig mot eget lag etter 0-6 for Sverige. Her blir han intervjuet som Hønefoss-trener i Tippeligaen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TANKEVEKKER: U21-trener Leif Gunnar Smerud var ikke nådig mot eget lag etter 0-6 for Sverige. Her blir han intervjuet som Hønefoss-trener i Tippeligaen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Helsvart dag for U21-gutta: - Dette er en gedigen skuffelse og en tankevekker

0-6 mot Sverige.

(Dagbladet): Det ble en helsvart dag for for norske landslag i kveld.

Først mistet G19-laget muligheten til å nå å nå EM-sluttspillet etter 2-4-tap for Serbia etter å ha ledet 2-0 til pause.

Det ble ikke bedre da U21-landslaget ble kjørt over av nabolandet Sverige. De blågule ga seg ikke før det sto hele 6-0 på måtavla.

Tar vi med at norges herrelandslag tapte 5-1 mot Kroatia lørdag, maler det et heller dårlig bilde av norges fotballherrer denne uka.

- Dette er en gedigen skuffelse og en stor tankevekker. Det en forestilling og et resultat som vi helt klart ikke er tilfreds med, sier U21-trener Leif Gunnar Smerud til fotball.no etter kampen.

- Vi ser tunge ut, slurver og blir hardt straffet av gode svensker. Vi slipper inn billige mål på dødball, og det er mange ting som ikke er bra i dag, sier han videre.

Det lite flatterende resultatet betyr at det er mye som må bedres inn mot den viktige EM-kvalifiseringen som starter i juni.