Helsvart for Frode - igjen

Frode Andresen (29) har aldri skutt fullt hus i en eneste VM- eller OL-stafett han har gått.

Med ti bom på seksten skudd ble dagen nærmest helsvart for Frode, som gikk Norge ned fra 2. til 13. plass etter seks ekstraskudd og fire (!) strafferunder på sin andreetappe i Khanty-Mansijsk i går.

Egil Gjelland gikk Norge opp til 8. plass på sin tredjeetappe, mens Halvard Hanevold med en god ankeretappe gikk Norge opp til 4. plass i mål - 21,8 sekunder bak verdensmester Tyskland.

Andresens totalsprekk føyer seg inn i rekka av tidligere mareritt opplevd på standplass.

Han har aldri skutt fullt i en VM- eller OL-stafett han har gått:

25 ekstraskudd

Han unngikk strafferunde(r) - men brukte tre ekstraskudd på sin andreetappe under OL-stafetten i Salt Lake sist vinter, hvor Norge likevel gikk inn til et sterkt OL-gull.I 2001 skjøt han Norge vekk fra gullet i VM-stafetten i Pokljuka med seks ekstraskudd og to strafferunder. Norge endte på bronseplass.I 2000 ble det VM-sølv. Andresen brukte seks ekstraskudd og måtte ut i strafferunden én gang.I 1999 brukte Frode fire ekstraskudd og gikk én strafferunde i Kontiolahti, da Norge vant VM-bronse.

På fem VM- og OL-stafetter har han totalt brukt 25 ekstraskudd og gått åtte strafferunder.

Vraket sist

I Nagano-OL i 1998 ble han vraket til stafettlaget. Det vurderte aldri landslagstrener Roger Grubben i går, selv om han så seint som i den siste verdenscupstafetten før VM - i Holmenkollen 13. februar - vraket Andresen fra laget.

- Det er alltid lett å være etterpåklok. Man kan ikke komme med slike vurderinger etter løpet. Vi tok ut det laget vi mente var best, og det er bare å beklage at vi ikke lyktes.

Han syntes mer synd på Frode enn på laget.

- Vi må tåle å ikke havne på pallen. Dette er verst for Frode. Han hadde det ikke godt, sier Grubben.

Frode var heller aldri inne på tanken om å trekke seg fra laget.

- Jeg vurderte aldri den problemstillingen på forhånd. Treneren tar ut laget, og jeg forholder meg til det, sier Frode Andresen til NTB.

Frode var da også lei seg for at han atter en gang ødela en gullsjanse for Norge.

- Jeg har fått meg noen trøkker på stående skyting tidligere i mesterskapet og tok dessverre med meg den følelsen inn i stafetten. Det virker som om underbevisstheten jobber mot meg, sier Frode Andresen.

UVENNER: Frode Andresen og rifla er ikke bestevenner for tida. Forholdet har faktisk skrantet i mange år.