Helsvart for Schanche

- De kjører som dyr, sa en rasende Martin Schanche etter at han ble påkjørt under søndagens EM-runde i ralycross i Belgia. Eivind Opland ble beste nordmann på 5. plass, mens svenske Kenneth Hansen vant.

Opland slet med tekniske problemer hele dagen, men greide å vinne B-finalen. Da starten gikk i A-finalen, sto trønderen igjen på startplaten med brukket drivaksel.

Etter to svake innledende omganger måtte Martin Schanche vinne den tredje. Det endte med at han ble truffet av Lasse Sallström som kom bak, og i tillegg fikk han en smell i siden av Pavel Koutny. Sammenstøtene var så kraftige at forstillingen på Schanches bil ble ødelagt.

En irritert Schanche måtte nøye seg med C-finale, hvor han ble nummer to bak Ludvig Hunsbedt. Det holdt til 12. plass totalt. Hunsbedt fikk sjansen i B-finalen, hvor han ble toer, og dermed nummer åtte sammenlagt.

Biksrud ble slått

Divisjon 2-kjøreren Børre Biksrud ble slått både på og utenfor banen. Etter A-finalen ble nordmannen slått i ansiktet av tsjekkeren Jaroslav Kalny. En forbannet Kalny mente at Biksrud hadde kjørt på ham i finalen.

I løpet ble Biksrud nummer fem. Han kjørte opp i tet på den siste runden, men etter et sammenstøt falt han nedover på listen.

(NTB)