Helsvart i håndball-VM

Norge-_ Tunisiia. 28-19. Norsk herrehåndball må overgå seg selv for å skaffe seg en levelig VM-vei. Stortapet for Tunisia sender et presset mannskap ut mot sprudlende Slovenia torsdag.

Nå kreves seier i den kampen - hvilket etter det som er prestert så langt, vil må betegnes som et meget sterkt comeback dersom det skjer - og også mot Ukraina søndag for å styre unna svært vriene Spania i en åttedelsfinale.

Tunisia-oppgjøret var guttas eksamen etter 12. og 13. plass i de to siste VM'ene - dagen da de skulle vise at også de kan på beste nivå.

Keeper Steinar Ege var helt utslått etter kampen.

- Veldig frustrerende både for meg selv og laget, sier Ege til NTB.

Norges styrke før VM var godt keeper- og forsvarsspill. Men ikke onsdag. Begge deler sviktet helt mot Tunisia.

- Helt forferdelig. Noe av det verste jeg har opplevd som håndballkeeper. Nå må vi bare prøve å nullstille oss så godt vi kan, sier Ege.

Tidlig kveld

Laget med ni utenlandsproffer var slått etter noen få minutter og hadde en ny svak dag skuddmessig mot en god målvakt og et fotrapt forsvar. Forsvaret satt heller ikke som det skulle. Keeper Steinar Ege - blant de beste i tysk Bundesliga - spilte seg noenlunde opp etter en uvanlig blek startomgang, men fikk en vanskelig oppgave mot ofte helt frispilte tunisiske spillere.

Avslutningen av kampen var et par hakk bedre enn resten, og det får være trøsten på en skuffende norsk håndballkveld.

Etter pause var feilprosenten lavere og prestasjonene godkjent fra enkelte. Tormod Moldestad og Rune Skjærvold var friskest mens Johnny Jensen skaffet mange straffekast og misset på en rekke avslutninger.

Store vanskeligheter

Fjerdeplass i gruppe D kvalifiserer til spansk motstand, mens et hakk bedre gir enten Tyskland eller Kroatia - begge overkommelig på en bra norsk dag.

De norske kan også risikere å unngå cupspillet dersom laget ikke våkner og løfter seg stort.

Førsteomgangen mot gode nordafrikanere var katastrofal (6-17) på alle måter, og inneholdt følgende stygge tall:

  • Åtte tekniske feil.
  • To straffebom.
  • Fire målvaktredninger på 21 skudd.
  • 11 bomskudd
  • To spillemål.
  • To tapte undertallsperioder.

Med en slik fasit er man dødsdømt i internasjonal håndball.

Slovenia neste

Slovenia er laget, som ved siden av Russland, virker mest komplett og best i gruppe D. Slovenerne slo Kroatia på utebane i kampen om OL-plass i forrige EM og fulgte opp med bra spill i Sydney.

Onsdag lekte laget seg til 35-22 (17-13) over Saudi-Arabia i en kamp som ikke kostet mer enn en snill treningsøkt

(NTB)