Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helsvart norsk dag i sprinten

Ingen av gutta i finalen, og Stina Nilsson knuste de norske jentene.

(Dagbladet): Etter at de norske jentene herjet med konkurrentene i Tour de Ski, ble Stina Nilsson ble for tøff for Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i dagens sprintfinale.

Uhrenholdt Jacobsen og Weng kom inn til andre- og tredjeplass.

Stina Nilsson, Sandra Ringwald og Gaia Vuerich skulle kjempe mot Uhrenholdt Jacobsen, Weng og Østberg.

Ingen av de norske jentene starta best, og lå bakerst i finalen - kanskje for å spare krefter. Mot slutten kom Flugstad Østberg og Weng opp, men Stina Nilsson hadde spart opp et lager med krefter til en spurt. I stedet havna Flugstad Østberg bak, og ble til slutt nummer fire.

Pellegrino og Gros tok seieren i guttas finale.

Tre av fire jenter til finalen Ingvild Flugstad Østberg havna bakerst i sitt kvartfinaleheat, men kjempa seg raskt opp i tet. Derfra og ut kom ingen forbi henne, og i semifinalen tok hun seg videre med samme oppskrift.

I den andre semifinalen møttes Weng, Uhrenholdt Jacobsen og Harsem, som i sine kvartfinaleheat møtte på forskjellige utfordringer.

Uhrenholdt Jacobsen og Harsem kjempet seg forbi tyskerne Denise Herrmann og Sandra Ringwald i sine kvartfinaleheat, mens Heidi Weng fikk en noe lettere jobb i sitt heat. Før minuttet hadde gått, var nemlig slovenske Vesna Fabjan og Weng helt alene i tet - resten hadde falt som fluer.

I semifinalen nådde Harsem dessverre ikke opp, og tok en femteplass. Uhrenholdt Jacobsen og Weng hadde ingen problemer med å ta seg videre.

Hattestad røk i kvarten
Eirik Bransdal og Sondre Tuvoll Fossli gikk i herrenes første semifinaleheat, et heat som gikk ekstremt raskt takket være franske Gros.
De to norske gutta klarte aldri å ta igjen Gros og Pellegrino, og måtte krysse fingrene for å komme seg videre på tid.

Brandsdal prøvde seg på et rykk forbi franskmannen, slik han gjorde mot russiske Panzhinzkiy i kvartfinalen, men Gros viste fantastisk form da han knuste alle i semifinalen.

Det andre semifinaleheatet gikk også raskt, og det holdt akkurat ikke for Brandsdal. Dermed ble det en sprintfinale uten de norske gutta i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media