Helsvart norsk rallydag i finske skoger

Hirvonen suveren i Rally Finland.

FORFULGT AV UHELL: Lillebror Petter måtte bryte på fredag. Lørdag gikk det meste galt også for storebror Henning Solberg i Rally Finland. Heller ikke Mads Østberg slapp unna uhell på det som har vært en helsvart norsk rallyhelg i de finske skoger.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER MORIN
FORFULGT AV UHELL: Lillebror Petter måtte bryte på fredag. Lørdag gikk det meste galt også for storebror Henning Solberg i Rally Finland. Heller ikke Mads Østberg slapp unna uhell på det som har vært en helsvart norsk rallyhelg i de finske skoger.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER MORINVis mer

Det ville seg ikke for Solberg-brødrene i Rally Finland. Lørdag var det et ødelagt hjul som ødela for eldstebror Henning.

Det skjedde dagen etter at Petter røk ut av rallyet etter å ha kjørt i grøfta. Henning Solberg kjørte seg opp til en femteplass etter de første fartsprøvene lørdag, men møtte problemer på den tolvte.

Midtveis i fartsprøven ble høyre fronthjul ødelagt. Dermed måtte han bare stoppe. Det gjorde at Mads Østberg kunne avansere til sjetteplass, men også han fikk problemer. På lørdagens siste fartsprøve havnet han og kartleser Jonas Andersson i grøfta.

- Utrolig synd at de ikke klarte å fullføre dagen. For dette var siste prøven før service, hvor vi muligens ville klart å løse demperproblemene. Det ble heldigvis ingen store skader på bilen, så vi kjører super rally hvis alt går etter planen, sier teameier Morten Østberg.

Ustoppelig Hirvonen
Dermed falt Østberg ned til en trettendeplass og er beste norske. Han er 14.45,2 minutter bak Mikko Hirvonen, som fortsetter å storkjøre på hjemmebane.

SUVEREN: Verdensmester Sebastien Loeb har gitt opp kampen mot Mikko Hirvonen, som leder Rally Finland foran siste dag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER MORIN
SUVEREN: Verdensmester Sebastien Loeb har gitt opp kampen mot Mikko Hirvonen, som leder Rally Finland foran siste dag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER MORIN Vis mer

Finnen har 32 sekunder ned til Sebastien Loeb. Franskmannen er ikke vant til å tape, men ser ut til å måtte finne seg i det nå.

- Kampen er over. Vi kan ikke ta igjen Mikko når han kjører så fort som han gjør. Vi må konsentrere oss om å sikre annenplassen.

(NTB)