Helsvart seriestart for Shearer

Lagkaptein og superstjerne Alan Shearer spilte lørdag sin 100. kamp for Newcastle, og den anledningen markerte han ved å bli utvist for første gang i sin karriere.

Det ble en helsvart seriestart i nordøst. De siste sesongene har det flere ganger kokt over for Shearer ute på banen, men dommerne har ikke straffet ham. I dag brukte han albuen mot Aston Villa-spilleren Colin Calderwood, og da fikk han se det røde kortet.

Shearer hadde gult kort allerede da han plantet albuen i ansiktet på Calderwood, og dommer Uriah Rennie sendte ham av banen i det 70. minutt. Noen minutter senere ble Julian Joachim matchvinner for gjestene.

Tapet og utvisningen var tungt å svelge for Newcastle-manager Ruud Gullit, som etter kampen måtte holdes tilbake da han ville dele sine synspunkter på dømmingen med Rennie.

Det var ingen god dag for noen av lagene i det fotballgale Nordøst-England. Sunderland fikk en omgang juling på Stamford Bridge der Chelsea vant 4-0, mens Middlesbrough tapte 0-1 hjemme for nyopprykkede Bradford som scoret sitt vinnermål i nest siste minutt.

(NTB-AFP)